Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)

Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 31. júla 2010 12:47Ďalšie jeho recepty

Tarhoňa vo mne vyvoláva spomienky na školskú jedáleň, a na tú nemá väčšina z nás dobré spomienky. Napočudovanie tarhoňu má naša rodina rada. Pripravujem ju tak ako cestovinu - uvarím ju vo vriacej, osolenej vode. Viem, že je viacero spôsobov prípravy tarhone. Preto pridávam tento celkom obyčajný recept, aby tie varecháčky ktoré tarhoňu robievajú pridali svoj spôsob prípravy, nech môžem zas vyskúšať niečo nové :-)

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

kuracie mäso (alebo bravčové, prípadne mäso slepačie, hovädzie z polievky) nakrájeme na menšie kúsky, pridáme olivový olej, sójovú omáčku, korenie na kurča, ja som pridala ochutený feferónkový olivový olej, premiešame a odložíme do chladničky. Načistíme si zeleninu, mrkvu na tenké pásiky, pór na kolieska, cukínu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, ja som pridala zamrazené huby (manželov vlastnoručný zber) a trochu mrazenej zeleniny - hrach, kukurica, mrkva.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1

2

Odležané mäso prudko opečieme na oleji a odložíme....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2

3

vo výpeku najprv osmahneme, mrkvu, pridáme hríby a mrazenú zeleninu, osolíme, môžeme pridať bujón, podusíme v troche vody, nakoniec pridáme pór a cukínu, podlejeme vodou, dlho nevaríme aby sa cukína nerozvarila na kašu...
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3

4

do hotovej zeleniny vložíme osmahnuté mäso, pridáme solamyl rozmiešaný v troche vody, dochutíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4

5

Tarhoňu uvaríme v osolenej vode (ako cestovinu) scedíme, prepláchneme v studenej vode a servírujeme spolu s duseným mäsom a zeleninou.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 31. júla 2010 o 13:57
    @evu šik receptík na mäsko si ukladám, lebo bude určite mňam a na tarhoňu som už pridala aj ja recep, ako si chcela:)


  • sovka62, 31. júla 2010 o 20:39
    Dobrý recept, páči sa mi, že je v ňom veľa zeleniny. A tarhoňu robievam ako ryžu - opražiť, zaliať vodou a šup s ňou na 20 minút do rúry, alebo ak je na rúru príliš teplo, nechám podusiť na minime na sporáku. A mávame ju často, veľmi nám chutí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist