Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)

Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 31. júla 2010 12:47Ďalšie jeho recepty

Tarhoňa vo mne vyvoláva spomienky na školskú jedáleň, a na tú nemá väčšina z nás dobré spomienky. Napočudovanie tarhoňu má naša rodina rada. Pripravujem ju tak ako cestovinu - uvarím ju vo vriacej, osolenej vode. Viem, že je viacero spôsobov prípravy tarhone. Preto pridávam tento celkom obyčajný recept, aby tie varecháčky ktoré tarhoňu robievajú pridali svoj spôsob prípravy, nech môžem zas vyskúšať niečo nové :-)

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

kuracie mäso (alebo bravčové, prípadne mäso slepačie, hovädzie z polievky) nakrájeme na menšie kúsky, pridáme olivový olej, sójovú omáčku, korenie na kurča, ja som pridala ochutený feferónkový olivový olej, premiešame a odložíme do chladničky. Načistíme si zeleninu, mrkvu na tenké pásiky, pór na kolieska, cukínu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, ja som pridala zamrazené huby (manželov vlastnoručný zber) a trochu mrazenej zeleniny - hrach, kukurica, mrkva.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1

2

Odležané mäso prudko opečieme na oleji a odložíme....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2

3

vo výpeku najprv osmahneme, mrkvu, pridáme hríby a mrazenú zeleninu, osolíme, môžeme pridať bujón, podusíme v troche vody, nakoniec pridáme pór a cukínu, podlejeme vodou, dlho nevaríme aby sa cukína nerozvarila na kašu...
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3

4

do hotovej zeleniny vložíme osmahnuté mäso, pridáme solamyl rozmiešaný v troche vody, dochutíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4

5

Tarhoňu uvaríme v osolenej vode (ako cestovinu) scedíme, prepláchneme v studenej vode a servírujeme spolu s duseným mäsom a zeleninou.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 31. júla 2010 o 13:57
    @evu šik receptík na mäsko si ukladám, lebo bude určite mňam a na tarhoňu som už pridala aj ja recep, ako si chcela:)


  • sovka62, 31. júla 2010 o 20:39
    Dobrý recept, páči sa mi, že je v ňom veľa zeleniny. A tarhoňu robievam ako ryžu - opražiť, zaliať vodou a šup s ňou na 20 minút do rúry, alebo ak je na rúru príliš teplo, nechám podusiť na minime na sporáku. A mávame ju často, veľmi nám chutí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist