Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)

Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, 58 ročná žena, Stará Turá, recept pridala: 31. júla 2010 12:47Ďalšie jej recepty

Tarhoňa vo mne vyvoláva spomienky na školskú jedáleň, a na tú nemá väčšina z nás dobré spomienky. Napočudovanie tarhoňu má naša rodina rada. Pripravujem ju tak ako cestovinu - uvarím ju vo vriacej, osolenej vode. Viem, že je viacero spôsobov prípravy tarhone. Preto pridávam tento celkom obyčajný recept, aby tie varecháčky ktoré tarhoňu robievajú pridali svoj spôsob prípravy, nech môžem zas vyskúšať niečo nové :-)

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

kuracie mäso (alebo bravčové, prípadne mäso slepačie, hovädzie z polievky) nakrájeme na menšie kúsky, pridáme olivový olej, sójovú omáčku, korenie na kurča, ja som pridala ochutený feferónkový olivový olej, premiešame a odložíme do chladničky. Načistíme si zeleninu, mrkvu na tenké pásiky, pór na kolieska, cukínu očistíme a nakrájame na väčšie kocky, ja som pridala zamrazené huby (manželov vlastnoručný zber) a trochu mrazenej zeleniny - hrach, kukurica, mrkva.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1

Odležané mäso prudko opečieme na oleji a odložíme....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2

vo výpeku najprv osmahneme, mrkvu, pridáme hríby a mrazenú zeleninu, osolíme, môžeme pridať bujón, podusíme v troche vody, nakoniec pridáme pór a cukínu, podlejeme vodou, dlho nevaríme aby sa cukína nerozvarila na kašu...
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3

do hotovej zeleniny vložíme osmahnuté mäso, pridáme solamyl rozmiešaný v troche vody, dochutíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať....
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4

Tarhoňu uvaríme v osolenej vode (ako cestovinu) scedíme, prepláchneme v studenej vode a servírujeme spolu s duseným mäsom a zeleninou.
Dusené mäso s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • jezibabka1, 31. júla 2010 o 13:57
    @evu šik receptík na mäsko si ukladám, lebo bude určite mňam a na tarhoňu som už pridala aj ja recep, ako si chcela:)


  • sovka62, 31. júla 2010 o 20:39
    Dobrý recept, páči sa mi, že je v ňom veľa zeleniny. A tarhoňu robievam ako ryžu - opražiť, zaliať vodou a šup s ňou na 20 minút do rúry, alebo ak je na rúru príliš teplo, nechám podusiť na minime na sporáku. A mávame ju často, veľmi nám chutí.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist