Dusené kuracie mäso na koreňovej zelenine so šťuchanými zemiakmi

sandra - fotkasandra, 3. novembra 2013
Dusené kuracie mäso na koreňovej zelenine so šťuchanými zemiakmi
Foto: sandra

V noci som pozorne študovala recepty od @sjuz , nebavilo ma stále pripravovať kura na ten istý spôsob. Tak som poskladala z viacerých receptov Zobraziť celý popisV noci som pozorne študovala recepty od @sjuz , nebavilo ma stále pripravovať kura na ten istý spôsob. Tak som poskladala z viacerých receptov toto. Vďaka @sjuz za inšpiráciu :- D

5
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
100 g
1 ks
2 ks
1 ks
 kúsok
 na poprášenie mäsa
 2 PL (hustý)
2 KL
3 ks
3 strúčiky
Šťuchané zemiaky:
1 kg
1/2 ks
100 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cibuľku som pokrájala na kocky. Zeleninu som očistila a pokrájala - petržlen a kaleráb na pásiky, mrkvu na kolieska. Očistila som si cesnak a odstránila stredovú časť. Cibuľu som orestovala na oleji, potom som pridala slaninku a nechala ju trochu popražiť. Stehná som jemne poprášila hladkou múkou, aby sa opražili do chrumkava.

  2. 2

    Na silnom plameni som opražila z každej strany na cibuli a slaninke aj kuracie stehná. Počas praženia som mäso posolila a okorenila s čerstvo pomletým čiernym korením.

  3. 3

    Keď boli stehná opražené, vložila som nakrájanú zeleninu a cesnak. Pridala som paradajkový pretlak. Posypala som tymiánom, pridala tri bobkové listy. Všetko som zaliala vodou a nechala odokryté bublať.

  4. 4

    Zemiaky som dala variť ošúpane so soľou do mäkka. Zliala som vodu zo zemiakov. Na oleji a masle som si opražila na malé kocky nakrájanú cibuľku, nakoniec som prihodila nasekanú bazalku. Cibuľku s maslom so vyliala na zemiaky, posolila, premiešala a jemne pošťuchala. Jemne, aby zostali väčšie kúsky zemiakov.

  5. 5

    Servírovala som šťuchané zemiaky, na to som poukladala kuracie stehná a preliala vývarom z dusenia spolu so zeleninkou. Výslednú chuť som si predstavovala, ale skutočnosť bolo omnoho lepšia. Vynikajúce domácke jedlo, recept som si musela napísať, určite ho budem robiť často. Ak vyskúšate, prajem dobrú chuť :-D

Diskusia k receptu

zdenkas
Mňam, paráda..Dík za inšpiráciu.Určite vyskúšam tvoju verziu.
eviana
Krásny jesenný recept... chválim, rada vyskúšam, 5* .)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia