Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke

kvietela - bez fotkykvietela, 29. apríla 2016
Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Foto: kvietela

Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)

5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Králičie pliecka osmažíme na masle zo všetkých strán, posolíme pokoreníme (ja mám radšej štvorfarebné) a orascujeme. Podlejeme horúcim vývarom (bujónom) a necháme dusiť približne 30 minút.

  2. 2

    Po polhodine prihodíme šampiňóny nakrájané na štvrťky alebo plátky, podľa veľkosti, zelený hrášok a niekoľko vetvičiek tymiánu. Necháme dusiť ešte 10 - 15 minút a medzitým si uvaríme cestoviny podľa prefrencie :)

  3. 3

    Keď je mäsko hotové, vyberieme ho vedľa na tanier a do omáčky vlejeme trocha smotany (ak chcete omáčku hustejšiu, primiešať do smotany trocha škrobu) a prisypeme petržlenovú vňať. Prevaríme, prípadne dochutíme a zmiešame s cestovinami.

  4. 4

    Jeme a oblizujeme sa. Lahôdka! :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia