Dusené hovädzie so šošovicou

marcelc - fotkamarcelc, 23. januára 2014
Dusené hovädzie so šošovicou
Foto: marcelc

ďalší z receptov ktorý mám rád hlavne v zime...

6-7
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g
2 ks
130 g
2 ks
2 strúčiky
150 ml
1 čl
3 čl
2 PL
250 ml
2 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu necháme namočiť cez noc vo vode.

  2. 2

    Predhrejeme rúru na 170°C. Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na oleji v okrúhlom pekáči. Pridáme mäso poprášené hladkou múkou, osolené a opoprené. Hneď ako je pekné hnedé pridáme všetky ostatné ingrediencie, privedieme do varu a vložíme do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Podávame s čerstvým chlebom. Ja som k tomu spravil aj pečené zemiaky a navrch duseného dal nakrájaný pomaranč aby mi to pekne rozvoniavalo v kuchyni počas pečenia.

Diskusia k receptu

julica
Nád-her-ný recept! Presne takéto mi chutí, najmä v zime. super
katka78
Výborné, páči sa mi, odkladám do KK, recept mi prišiel vhod! Presne takéto niečo potrebujem na víkend. Chutné sýte jedlo, ktoré sa bude samo piecť, kým ja sa budem trápiť nad odmocninami, exponentami a podobnými blbosťami. Ďakujem za recept, vrátim sa s feedbackom. Krásny večer! :-)
luss44
opäť skvelé jedlo od Teba :) nerozvarí sa šošovica, kým sa udusí hovädzinka?
kukulienka71
tvoje jedlo vyzerá veľmi dobre!hovädzie je chutné mäsko...Možno majú v UK tvrdšiu šošovicu,moja je bez namáčania vždy hotová do 20 minút...
jerica
parádny recept, neostane v šuplíku :-)

použijem červenú šošovicu, pridám ju neskoršie , aby sa nerozvarila , páči sa mi recept :-)
marianne
tak-tak, vynikajuce zimne jedlo to je...da sa mozno aj s inym druhom masa spravit,pliecko na pecenie mam akurat,bude na nedelu:-)...vdaka
alex37
fakt pekný receptík, aj ja tú šošovicu asi neskôr pridám :-), KK
dorenika
mnam hned ukladam a buduci tyzden aspon nemusim vymyslat co:)
radox1
maso sa robi 2-3 hodiny,nebude ta sosovica rozvarena?
gabriele
recept sa mi velmi paci...sosovicu mam rada...vsetky druhy a na vsetky sposoby :)... @radox1 ... je vela druhov sosovic...ak pouzijes napr. francuzsku puy sosovicku, tak zarucene sa Ti nerozvari :)
mariamka
uz na prve pocutie /precitanie/ to vyzera skvele, len asi pouzijem fintu s bravcovym podla @marianne , sosovicu urcite nenamocim, tej nasej SK staci 20min. , ulozene na nedelu :)
marcelc
ahoj, vdaka za krasne komenty, ja som tu u nas kupil tu "puy lentils" sosovicu co spomina gabriele a bolo to v pohode. S inou som to zatial neskusal ale myslim ze by sa za ten cas fakt rozvarila...
katka78
Suroviny som zachovala, len postup si za jazdy trošku prispôsobujem. Je to paráda, som zhruba v polčase, z kuchyne sa šíri neskutočná vôňa, že všetkým susedom určite krúti nosmi a ja som neodolala, namočila si kúsok pečiva do šťavy z mäsa a som v stave blaženosti :-)
marcelc
Katka78: vdaka za reklamu, potesila si ma, kvoli takym komentom je to tu radost davat tie recepty.
katka78
@marcelc Jedlo dopadlo výborne, schosnovali sme to s domácim chlebíkom, paráda. Už sa len chcem poďakovať za recept a vrelo ho odporúčam! Krásny deň všekým!
evanaaa
Recept som si hneď pridala do KK, aby som nezabudla, len muž má raád veľa šťavy, asi by som musela podliať viacej vodou, iank paráda. A skúsila by som aj s fazuľou.
evusik
myslím, že dobrý recept sa pozná na prvý pohľad... tento je určite skvelý :)
tiginko
vďaka tebe @marcelc sme mali včera výborný obed, všetkým veľmi chutilo. Tiež som dala navrch pomaranč, veľmi zaujímavá a netradičná príchuť, skôr ľahučké prevoňanie. Ako dôkaz prikladám trochu negustióznu fotku, cvakla som to rýchlo, kým ešte niečo zostalo :-)

marianne
toto je absolutna balada...robila som s vrchnym morcacim stehnom,pekne dakujem,radim do chlievika stalice.-..



katka78
Asi to nie je najfotogenickejšie jedlo, ale chutí veru parádne! Už je u nás doma, hlavne v sezóne jeseň-zima je veľmi žiadané. Najlepšie padne po dlhej prechádzke v sychravom dni, ale nie je to podmienka samozrejme :-))) Šošovicu skutočne netreba vopred máčať, ak je to tá naša bežná hnedá. Výborné jedlo, opäť vďaka za tento recept. Maj sa pekne @Marcelc , kdekoľvek už si :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia