Dusené hovädzie OKAWANGO
Autor receptu: nonna
Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy aj chuti a dodáva ľahodnosť. S týmto kulinárskym počinom sa ocitnete v južných diaľavách.....
2 porcie |
9 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso pokrájané na 2cm dlhé pásiky a necháme zbelieť a pustiť šťavu.
- Podlejeme predhriatou vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a Garam masalou a dusíme 25 minút.
- Reďkovky nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu spolu aj s kečupom a žeruchou. Dusíme ďalších 10 minút.
- Nakoniec pridáme Bontrae. Ak je v mäse dosť šťavy, netreba ho namáčať do vody. V opačnom prípade ho necháme naboptnať 3 minúty a až potom pridáme k mäsu. Varíme ešte 5 minút.
- Neviem prečo pri kečupe nezakceptovalo uvedené množstvo, tak udávam ešte raz tu v postupe, ide ho tam 3PL.