Dusená ryža

damisa - fotkadamisa, 17. januára 2012

moja príprava ryže

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 pohár
3 pohár
2 čaj.lyž.
1 čaj.lyž.
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji podusíme cibuľu, ryžu opláchneme a opražíme na oleji, podlejeme vodou, pridáme soľ, vegetu a kari korenie a privedieme do varu. Zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 170 st. a po 30 minútach vypneme a ryža je hotová.

Diskusia k receptu

bejgi
ja robím už roky ryžku tak, že 1x pohár ryže a 2x pohár voda, v hrnci trochu olivového oleja s dávkou ryže orestovať a potom zaliať 2 dávkami vody, pridať soľ a ja pridávam bylinky (bazalka, tymián, mäta, rozmarín) podľa toho čo robím a nechám na najslabšom plyne úplne vypariť vodu cca 20 min. a ryžka je hotová fajnová, vyskúšaný :) ale raz vyskúšam aj tvoj v trúbe :)
sovka62
Aj ja som sem pridala recept na ryžu dusenú v rúre, podľa mňa je taká najlepšia (už len preto, že ju tak robila moja mama, nie? -:))))))) )
mijaita
@sovka62 , u nas doma se take delala v troube, do ryze se vlozila mala cibulka, do ktere se pichnul jeden hřebíček . Já dělám rýži, pokud chci sypkou, pouze jasmínovou a v utěrce v páře. Čočku také. Nepřed pět minut povařím, pak vyperu a dám do utěrky na pařák a přiklopím. Vynikající .
evanaaa
Veru, @sovka , aj moja mama robila v rúre, niekedy aj ja a tiež som dávala ako @mijaita cibuľku s hrebíčkom, teraz zasa dávam bylinky podobne ako @bejgi , čiže viacej spôsobov a ryža je vždy iná. Akurát sa nedá pri každej dodržať pomer vody a ryže - 2:1, lebo ani ryža nie je rovnaká, ako som sa už presvedčila, vody dám radšej menej a až podľa potreby dopĺňam.
damisa
ja dávam na pomer 1:1,5 ale tiež záleží na kvalite ryže
sneica
v rure som este nerobila ale rada skusim...pomer davam taky isty,1:1,5 a nejako som si oblubila dlhozrnu a tu len uvarim vo vode ako cestovinu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia