Pečená krkovička
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou (fotorecept)
Autor receptu: begonia2
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú opečenú krkovičku.
6 porcií |
10 minút príprava |
18 minút na 210 °C |
Postup
- Pak - choi, pór, mladú cibuľku nakrájame a mrkvu strúhame na slíže. Dáme do misy, trochu osolíme a posypeme 1 KL sezamom a 1 KL horčičné semienka. Odložíme bokom. Zarobíme si do malej misky soľ, strúhaný zázvor s cesnakom, balsamico ,1 PL olej ratlinný, olej sezamový, čili omáčku, korenie garam masala,horčicu a zvyšné semienka sezamové a horčičné. Všetko premiešame a natrieme na rezne.
- Na veľkej panvici dáme zohriať zvyšný olej a na ňom opečieme rezne z každej strany po 1,5 minúte. Potom rezne ukladáme na plech a podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 12 až 15 minút.
- Na horúcu panvicu s výpekom dáme krájanú zeleninu opečieme asi 4 minúty. Zakryjeme a necháme dusiť mimo sporáku, ona pekne dôjde.
- Takto to vyzerá po 10 minútach. Robila som to v liatinovej panvici a ta udržuje dlho teplotu.
- Pozrela som mäso a bolo pekne urobené.
- Podávame na tanier mäso zo zeleninou. Tak máme zeleninu, ako prílohu aj mäso. No kto nechce mäso ta zelenina sa dá aj samotná jesť, je moc chutná.