Dusená hliva

Dusená hliva s mrkvou na kurkume a majoránke (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutná príloha ;-)

2-3
porcie
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Potrebujeme 1balík hlivy to je 300 g , ďalej 2 väčšie mrkvy a 1 cibuľu. Hlivu len opláchneme pod tečúcou vodou a potom ju rukami len pozdĺž tenko potrháme. Mrkvy na hrubo nastrúhame a cibuľu nakrájame na kocky.
  2. V jednej panvici na troche rastlinného oleja zosklovatíme troška osolenú cibuľu .Pridáme mrkvu, trocha osolíme a zakryté podusíme do polomäkka. Ak treba, tak mrkvu podlejeme s troškou vody počas dusenia. Keď je mrkva polomäkká, pridáme hlivu, osolíme, dáme čierne korenie podľa chuti, 1/4 KL kurkumy a majoránku. Ja mám rada viac, takže som dala 1 KL :-) Celé pomiešame a zakryté dusíme pokiaľ hliva nezmäkne. Ja ju dusím do 3/4, nie celkom do mäkka :-) Počas dusenia si hliva pustí šťavu, takže podlievať netreba. Na konci pridáme oheň a necháme vyvrieť šťavu. Následne prilejeme olivový olej a narýchlo to celé kde-tu trocha opečieme. Dostane to oveľa lepšiu chuť :-)
  3. A už len podávame :-) Ja to zvyknem podávať väčšinou s kuskusom. Je to taký ľahký obed alebo večera. Prajem dobrú chuť.