Dusená divina - zverina na víne (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Dostala som od zaťka pekný kúsok stehna zo srny a tak padla voľba na recept,ktorý som si minule odložila z časopisu Báječná žena.
Ako vždy trochu som si ho upravila a chutný obed bol na tanieri.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som deň vopred nasolila a okorenila farebným korením.Potrela som olejom.Odložila do chladu.
- Pripravila som si osmaženú cibuľku,kde sa bude mäsko dusiť.
- Tiež som si pripravila mäsový vývar.Ten zvyknem vo väčšom množstve zamraziť.Potom si len potrebné množstvo odoberiem.
- Ochutené mäso som opiekla na horúcom oleji.
- Poopekané mäso som vložila do vopred pripravenej opečenej cibuľky.
- Podliala som polosladkým červeným vínom. Pridala všetky koreniny a mrkvu. Asi po 3/4 hodine som mäso podliala vývarom.
- Ak budete variť v tlakovom hrnci,bude to trvať asi 35-4o minút.
Trochu vývaru som si nechala.
- Do vývaru som pridala 2 malé lyžičky hl múky.A túto na konci vliala ku mäsu. Nechala som prevrieť a odstavila som.
- Udusené mäso.
- Podávala som som cestovinu a ako pochúťku k mäsu,hrušky varené vo víne spolu s citrónom,škoricou a klinčekmi.Ale to už ola moja voľba.Produkty na tento doplnok v recepte neuvádzam.
- Obed bol veľmi chutný.