Dusená divina - zverina na víne (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Dostala som od zaťka pekný kúsok stehna zo srny a tak padla voľba na recept,ktorý som si minule odložila z časopisu Báječná žena. Ako vždy trochu som si ho upravila a chutný obed bol na tanieri.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som deň vopred nasolila a okorenila farebným korením.Potrela som olejom.Odložila do chladu.
  2. Pripravila som si osmaženú cibuľku,kde sa bude mäsko dusiť.
  3. Tiež som si pripravila mäsový vývar.Ten zvyknem vo väčšom množstve zamraziť.Potom si len potrebné množstvo odoberiem.
  4. Ochutené mäso som opiekla na horúcom oleji.
  5. Poopekané mäso som vložila do vopred pripravenej opečenej cibuľky.
  6. Podliala som polosladkým červeným vínom. Pridala všetky koreniny a mrkvu. Asi po 3/4 hodine som mäso podliala vývarom.
  7. Ak budete variť v tlakovom hrnci,bude to trvať asi 35-4o minút. Trochu vývaru som si nechala.
  8. Do vývaru som pridala 2 malé lyžičky hl múky.A túto na konci vliala ku mäsu. Nechala som prevrieť a odstavila som.
  9. Udusené mäso.
  10. Podávala som som cestovinu a ako pochúťku k mäsu,hrušky varené vo víne spolu s citrónom,škoricou a klinčekmi.Ale to už ola moja voľba.Produkty na tento doplnok v recepte neuvádzam.
  11. Obed bol veľmi chutný.