Dusená cuketa

Dusená cuketa (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Náš dnešný obed.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Koľko surovín neudávam, nakoľko si môžete zvoliť podľa seba pre koľkých idete obed alebo večeru pripravovať. Tu sú suroviny:
  2. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame. Papriku žltú a červenú si tiež umyjeme a nakrájame na malé kocky a tak isto aj cuketu. Cesnak si očistíme. Najprv si orestujeme cibuľku pridáme stonkový zeler trochu restujeme ďalej pridáme papriku, cuketu a pretlačený cesnak. Trochu ešte asi 5 minút restujeme pridáme paradajkový pretlak a kečup. Premiešame a asi po dvoch minútach pridáme víno za 1 PL medu a nastrúhaný syr aký doma máte je to len na zjemnenie chuti. Ešte to necháme asi 3 minúty dusiť aby sa chute spojili a máme hotovo. Ja som k tomu urobila grilované malé zemiačiky a volské oko. Tu sa nám to ešte dusí.
  3. No a tu na tanieriku a môžeme zavolať manžela, ktorý je od rána pri televízore a pozerá olympiádu k valentínskemu obedu.
  4. Rýchle, výborné a jednoduché. Tak čo poviete vyskúšate?