Dusená cuketa
Dusená cuketa (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Náš dnešný obed.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Koľko surovín neudávam, nakoľko si môžete zvoliť podľa seba pre koľkých idete obed alebo večeru pripravovať.
Tu sú suroviny:
- Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame. Papriku žltú a červenú si tiež umyjeme a nakrájame na malé kocky a tak isto aj cuketu. Cesnak si očistíme.
Najprv si orestujeme cibuľku pridáme stonkový zeler trochu restujeme ďalej pridáme papriku, cuketu a pretlačený cesnak. Trochu ešte asi 5 minút restujeme pridáme paradajkový pretlak a kečup. Premiešame a asi po dvoch minútach pridáme víno za 1 PL medu a nastrúhaný syr aký doma máte je to len na zjemnenie chuti. Ešte to necháme asi 3 minúty dusiť aby sa chute spojili a máme hotovo.
Ja som k tomu urobila grilované malé zemiačiky a volské oko.
Tu sa nám to ešte dusí.
- No a tu na tanieriku a môžeme zavolať manžela, ktorý je od rána pri televízore a pozerá olympiádu k valentínskemu obedu.
- Rýchle, výborné a jednoduché.
Tak čo poviete vyskúšate?