Dusená červená kapusta s jablkami a škoricou a červeným vínom

seaton - fotkaseaton, 30. júla 2015

Pracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k mäsu. Nemám fotoaparát tak nie je ani Zobraziť celý popisPracujem v Holandsku a veľmi mi chutí červená kapusta, ktorú tu pripravujú ako prílohu k mäsu. Nemám fotoaparát tak nie je ani fotorecept ale ani niet čo fotiť. Veľmi jednoduchý recept. A je aj zdravý, žiadny olej, cukor, či ocot.

4
porcie
10 minút minút
príprava
30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
3 ks
2 - 3 ks
podľa chuti
podliať podľa chuti najlepšie je portské ale môže byť hociaké




Postup

  1. 1

    Umytú kapustu nakrájame alebo nastrúhame. Umyté jablká nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hrnca ku kapuste. Pridáme obidve škorice a podlejeme vodou. Keď voda začne vrieť podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Aby sa vyparila šťava. Kto chce môže si pridať soľ. Mäso môže byť hociaké. Pečené ,varené, bravčové, kuracie, pre vegatarianov napr. tofu a pod. Príloha zemiaky, knedľa, zemiakové placky podľa chute. My robíme zemiaky. Doma som robila zemiakové lokše a pečená kačka. Všetkým chutilo.

Diskusia k receptu

babidka
Zaujimave . Mame radi cervenu kapustu a tak tento recept urcite vyskusam :-)
1x seaton
neposed
toto moze byt vyborne, ukladam. Jedla som sterilizovanu cervenu kapustu s jablkom a chutila fantasticky.
1x seaton
seaton
Je potrebné si to prispôsobiť podľa svojich chutí. Môžu byť aj viac jablka, keď chcete sladšiu alebo vína keď chcete kyslejšiu.
gabriele
male mnozstvo tuku urobi tuto kapustu s jablckami velmi hodnotnou a chutnou potravinou.... prave takto v tuku sa mnohe nutrienty v kapuste a v jablkach stanu pre ludsky organizmus ovela lepsie vstrebatelne a vyuzitelne...
1x seaton
seaton
Trochu tuku dostane kapusta na tanieri ked si polejeme z výpeku
ofka
Dobrý deň Hľadám recepty k delenej strave, ale tento neviem či môže byť? Ovocie a zelenina, alebo sa v tom už strácam?
seaton
Ofka nebola som už veľmi dlho na vareche tak píšem až teraz. Neviem poradiť lebo ja delenú stravu nepraktizujem. Myslím si, že tam je problem maso nejesť s prílohami. Ale naozaj neviem to povedať s určitosťou.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia