Ďumbierovo-marhuľový čaj

Autor receptu: radox1

Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný víkend a ja som na kanape a pozerám ako mi bicykel stojí v kúte. V bare som objavil marhuľovicu od mojich kamarátov z Pieštan /čistý destilát 52, žiadny ochutený lieh s názvom marhuľa,......čo predávajú v obchodoch a zavádzajú zákazníkov. No a k tomu silný čaj z ďumbieru.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Postup je v podstate zbytočný: Vriacou vodou zalemeje postrúhaný /nie nakrájaný/ ďumbier a vetvičky mäty. Lúhujeme aspoň 20 minút, pridáme citrónovú šťavu aj zbytky citrónov a med. Čaj prekladáme marhuľovicou-M13, alebo iným destilátom, nie tými zafarbenými napodobeninami z regálov. Pijeme teplý, začíname sa potiť, kto koľko zvládne je individuálna a samostatná disciplína, čím viac, tým skôr odíde choroba cez pot preč. K tomu horúca vaňa, dobre sa vypotiť a na záver ešte aspoň jedno kolo.
  2. Tento recept venujem kamarátom z Pieštan, bez ktorých by sa tento recept nemohol uskutočniť.