Dulový závin a picovníky

Dulový závin a picovníky
Foto: mracik9
mracik9Mracik9, recept pridal: 8. novembra 2011 20:32Ďalšie jeho recepty

Hovorí sa že z núdze cnosť,piekla so picovníky a chýbalo mi niečo sladké,no a tu je výsledok

Suroviny

20
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

cesto na picovníky som rozdelila na 6 častí,ale naplnila som iba 4 do ďalších dvoch som dala dulovo makovú plnku
Dulový závin a picovníky - obrázok 1

2

no a konečne ten závin,cesto rozvakľáme,posypeme hrubšie nastrúhanými dulami
Dulový závin a picovníky - obrázok 2

3

posypeme z makom do ktorého sme pridali cukor a vanilku a zrolujeme
Dulový závin a picovníky - obrázok 3

4

potrieme ich vajíčkom a dáme piecť na 180 st asi 40 minút,aby sa dobre upiekli jablčka
Dulový závin a picovníky - obrázok 4

5

no tu sú tie picovníky pred pečením
Dulový závin a picovníky - obrázok 5

6

a tu sú už upečené
Dulový závin a picovníky - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubarka35, 8. novembra 2011 o 21:33
    krásne,akú má chut ten dulovník?dajú sa niekde dule kúpit?ešte som ich na trhu nevidela.


  • jamarlen, 8. novembra 2011 o 22:12
    krása....


  • mracik9, 9. novembra 2011 o 08:00
    milá hubárka,dulovník je výborný,taky sladko kyslý a tie duly sú kyslo trpké samotné sa jesť nedajú,ale robila som s nich kompót a džem,ja som ich dostala od švagra,toho roku sa ich urodilo neúrekom,ak ich chceš tak skús od babičiek na trhu,možno majú niekde odložené v pivnici


  • dorisa, 9. novembra 2011 o 08:20
    pekné, dule som ešte nejedla.


  • kata50, 9. novembra 2011 o 11:44
    Ten mak s dulou je určite prudko jedlý. Zmäkla ti dula počas pečenia ? Nie je potrebné ju trochu predvariť s cukrom ?


  • evanaaa, 9. novembra 2011 o 17:22
    Dule sú tvrdé, aj ja som sa chcela spýtať, či netreba predvariť. Mamam ich dávala do prádla, jesť sa ozaj nedali, ale mali dobrú vôňu.


  • mracik9, 9. novembra 2011 o 18:45
    Žienky, nič netreba predvárať,keď ich nastrúhaťe nie na veľmi hrubom strúhadle,tak pekne zmäknú,aj kompót je perfektný,vrelo odporúčam


  • mariaklara, 14. apríla 2012 o 09:39
    Keď som bola malá, tak starká nám vždy na jeseň dala zopár dúl, rozložili sme ich na skriňu, bola to ohromná vôňa. Ale teraz už asi málokto pestuje dule, čo je myslím na škodu. Koláčik je určite výborný.


  • mracik9, 14. apríla 2012 o 10:17
    mariaklara,ja som roky zháňala stromček duly a keď začal rodiť,tak som predala záhradku,ale nič nie je stratené,švagor je zlatý



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist