Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Foto: ivett123
ivett123Ivett123, 51 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 20. decembra 2009 17:09Ďalšie jej recepty

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

Suroviny

6-8
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku preodejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipku soli + cukor, olej a teplé mliečko. Z tohoto všetkého vymiesime cesto a dáme ho vykysnúť.

2

Keď krásne nakysne, šup s ním na dosku a rozdelíme, u mňa to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúlame , šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekme podkysnúť.

3

Vezmeme si obracačku a poprekrajujeme šúlance. Vložíme do rúry a upečieme do červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • starka, 21. decembra 2009 o 14:11
    Takýmto spôsobom robím vianočné opekance ( u nás pupáčky), ktoré máme na štedrú večeru na slano - s tvarohom alebo na sladko s makom a medom. Pred posypaním ich len obarím horúcim mliekom a nechám prikryté naboptnať.


  • 3sandra3, 4. marca 2011 o 22:27
    netreba robiť kvások vopred, ale rovno do múky?... inak páči sa mi receptík, uložím si a vyskúšam


  • bobina, 21. februára 2015 o 10:32
    Uz som ich niekolko krat robila podla tvojho receptu a velmi chutili


  • zdibecek, 16. marca 2015 o 10:52
    Tiez robim vzdy podla tohto receptu a su fajonve, len ja mam taky styl, ze cesto si vyklopim na naolejovanu podlozku, odoberiem si mensiu cast ktoru rozsulam na dlhsi sulanec a odkrajujem male dukatiky ktore poprevracam v oleji ktory uz mam v plechu a ukladam k sebe, je to raz dva netreba sa bat, po upeceni su pekne stihle a krasne sa oddeluju :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist