Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Foto: ivett123
ivett123Ivett123, recept pridal: 20. decembra 2009 17:09Ďalšie jeho recepty

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

Suroviny

6-8
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku preodejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipku soli + cukor, olej a teplé mliečko. Z tohoto všetkého vymiesime cesto a dáme ho vykysnúť.

2

Keď krásne nakysne, šup s ním na dosku a rozdelíme, u mňa to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúlame , šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekme podkysnúť.

3

Vezmeme si obracačku a poprekrajujeme šúlance. Vložíme do rúry a upečieme do červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • starka, 21. decembra 2009 o 14:11
    Takýmto spôsobom robím vianočné opekance ( u nás pupáčky), ktoré máme na štedrú večeru na slano - s tvarohom alebo na sladko s makom a medom. Pred posypaním ich len obarím horúcim mliekom a nechám prikryté naboptnať.


  • 3sandra3, 4. marca 2011 o 22:27
    netreba robiť kvások vopred, ale rovno do múky?... inak páči sa mi receptík, uložím si a vyskúšam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist