Dukátové buchtičky

ivett123 - bez fotkyivett123, 20. decembra 2009
Dukátové buchtičky
Foto: ivett123

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

6-8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3 dl
20 g
50 g
1
1 dl
8 dl
2 pl
1
1




Postup

  1. 1

    Múku preodejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipku soli + cukor, olej a teplé mliečko. Z tohoto všetkého vymiesime cesto a dáme ho vykysnúť.

  2. 2

    Keď krásne nakysne, šup s ním na dosku a rozdelíme, u mňa to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúlame , šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekme podkysnúť.

  3. 3

    Vezmeme si obracačku a poprekrajujeme šúlance. Vložíme do rúry a upečieme do červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.

Diskusia k receptu

starka
Takýmto spôsobom robím vianočné opekance ( u nás pupáčky), ktoré máme na štedrú večeru na slano - s tvarohom alebo na sladko s makom a medom. Pred posypaním ich len obarím horúcim mliekom a nechám prikryté naboptnať.
3sandra3
netreba robiť kvások vopred, ale rovno do múky?... inak páči sa mi receptík, uložím si a vyskúšam
bobina
Uz som ich niekolko krat robila podla tvojho receptu a velmi chutili
zdibecek
Tiez robim vzdy podla tohto receptu a su fajonve, len ja mam taky styl, ze cesto si vyklopim na naolejovanu podlozku, odoberiem si mensiu cast ktoru rozsulam na dlhsi sulanec a odkrajujem male dukatiky ktore poprevracam v oleji ktory uz mam v plechu a ukladam k sebe, je to raz dva netreba sa bat, po upeceni su pekne stihle a krasne sa oddeluju :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia