Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Foto: ivett123
ivett123Ivett123, recept pridal: 20. decembra 2009 17:09Ďalšie jeho recepty

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

Suroviny

6-8
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Múku preodejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipku soli + cukor, olej a teplé mliečko. Z tohoto všetkého vymiesime cesto a dáme ho vykysnúť.

Keď krásne nakysne, šup s ním na dosku a rozdelíme, u mňa to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúlame , šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekme podkysnúť.

Vezmeme si obracačku a poprekrajujeme šúlance. Vložíme do rúry a upečieme do červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • starka, 21. decembra 2009 o 14:11
    Takýmto spôsobom robím vianočné opekance ( u nás pupáčky), ktoré máme na štedrú večeru na slano - s tvarohom alebo na sladko s makom a medom. Pred posypaním ich len obarím horúcim mliekom a nechám prikryté naboptnať.


  • 3sandra3, 4. marca 2011 o 22:27
    netreba robiť kvások vopred, ale rovno do múky?... inak páči sa mi receptík, uložím si a vyskúšam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist