Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Foto: ivett123
ivett123Ivett123, recept pridal: 20. decembra 2009 17:09Ďalšie jeho recepty

Recept je naozaj veľmi jednoduchý a určite sa podarí každej aj začínajúcej kuchárke.

Suroviny

6-8
porcií
40
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku preodejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipku soli + cukor, olej a teplé mliečko. Z tohoto všetkého vymiesime cesto a dáme ho vykysnúť.

2

Keď krásne nakysne, šup s ním na dosku a rozdelíme, u mňa to bolo na 11 častí. Každú časť si ušúlame , šúlanec si prenesieme na plech, potrieme olejom, pridáme ďalší šúlanec, olej a tak pokračujeme až zaplníme plech. Necháme ešte pekme podkysnúť.

3

Vezmeme si obracačku a poprekrajujeme šúlance. Vložíme do rúry a upečieme do červena. Medzitým si dáme variť 7 dcl mlieka s vanilkovým a kryštálovým cukrom a v 1 dcl mlieka si rozhabarkujeme zlatý klas, do vriaceho mlieka vlejeme rozhabarkovaný zlatý klas a uvaríme riedky krém.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • starka, 21. decembra 2009 o 14:11
    Takýmto spôsobom robím vianočné opekance ( u nás pupáčky), ktoré máme na štedrú večeru na slano - s tvarohom alebo na sladko s makom a medom. Pred posypaním ich len obarím horúcim mliekom a nechám prikryté naboptnať.


  • 3sandra3, 4. marca 2011 o 22:27
    netreba robiť kvások vopred, ale rovno do múky?... inak páči sa mi receptík, uložím si a vyskúšam


  • bobina, 21. februára 2015 o 10:32
    Uz som ich niekolko krat robila podla tvojho receptu a velmi chutili


  • zdibecek, 16. marca 2015 o 10:52
    Tiez robim vzdy podla tohto receptu a su fajonve, len ja mam taky styl, ze cesto si vyklopim na naolejovanu podlozku, odoberiem si mensiu cast ktoru rozsulam na dlhsi sulanec a odkrajujem male dukatiky ktore poprevracam v oleji ktory uz mam v plechu a ukladam k sebe, je to raz dva netreba sa bat, po upeceni su pekne stihle a krasne sa oddeluju :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist