Dukátové buchtičky trochu inak

archaa - fotkaarchaa, 20. septembra 2013
Dukátové buchtičky trochu inak
Foto: archaa

Možno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept nenašla, rozhodla som sa pridať ho a Zobraziť celý popisMožno už niektoré z vás poznajú a takto ako ja robievajú, ale keďže som tu taký recept nenašla, rozhodla som sa pridať ho a podeliť sa s tými, ktorí ešte takto dukátové buchtičky nepoznajú..

4
porcie
125 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
3 dkg
250 dl
50 g
60 g
 štipka
3 ks
1 PL
1 ks
2-3 PL namočené v rume
60 g
50 g
 na vymastenie plechu a trochu na pomastenie rolád
Krém:
1/2 l
 alebo Zlatý klas
 podľa návodu




Postup

  1. 1

    Do domácej pekárne dáme mlieko, roztopené maslo, žltky, rum, citrónovú kôru, vanilkový cukor, múku, na jednu stranu cukor na druhú soľ a k cukru pridáme droždie. Spustíme program cesto a necháme pracovať pekárničku. (Ak pekárničku nemáte, cesto si pripravte vami osvedčeným spôsobom a postupom. Nechajte hodinu vykysnúť)

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, scedenými hrozienkami, mletou škoricou a cesto v strede rozrežeme.Obe polovice zvlášť zavinieme a krájame roládky, ktoré ukladáme na vymastený plech, pričom každý kúsok potrieme maslom. Na plechu ich ešte necháme podkysnúť 15 minút a až potom vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a upečieme.

  3. 3

    Vanilkový krém k buchtičkám pripravujem podľa návodu na krabičke maizeny či zlatého klasu.

Diskusia k receptu

havino
tie museli voňať však? podľa surovín si viem predstaviť, pekný recept
anina6
veru sa ti krásne vydarili, najbližšie ich určite spravím, teraz je doma moja najmladšia, určite ju poteším. díky za pripomenutie receptu.
ubka
Snažím sa hľadať roládky, ale to sa asi zlialo, no vyzerá to výborne a recept sa mi veľmi páči, je to jednoduchšie ako robievam ja -hviezdičkujem :-))
archaa
@ubka : to cesto sa stočí do rolády, rozreže na poly, čím vzniknú dve a tie ešte nakrájame na kúsky a tak pecieme ...postup ako pri škoricových slimákoch...
frezia68
Pekná a určite chutná inovácia receptu,ktorá láka vyskúšať :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyzerajú lákavo. Určite vyskúšam.
archaa
ak by som inšpiráciu našla niekde ja, isto to uvediem, môj recept bol pár rokov uverejnený na mmb...takže je otázne kto sa kde inšpiroval, nezvyknem to kontrolovať ani potom pátrať, recepty sú na to aby sa posúvali...tento recept mám od svojej mamy...u nás sa dukátové buchtičky robili vždy iba takto, preto viem, že tento recept má už isto svoje roky...
garanco
Páči sa mi Váš rodinný nápad, urobím ich a určite sa budú páčiť aj mojim stravníkom - manželovi a vnučkám, čo majú radi sladké obedy:-))
silvia68
To už sú také slávnostné dukátové buchtičky, nie len také obyčajné. Určite najbližšie vyskúšam, dobrý nápad ako z obyčajného jedla urobiť slávnostné, priam delikatesu.
garanco
Tak, včera boli - výborné!!!
Minule som tento recept náhodou ukázala môjmu drahému a predvčerom večer mi hovoril: stále sedíš na Vareche, ale tú dobrotu neuvaríš, takže som sa rozhodla, že ho poteším, trochu som vylepšila krém: zo zvyšných bielok som ušľahala sneh a postupovala som ako pri vtáčom mlieku - naozaj výborné "papkakanie"
janka5111987
práve som ich dopiekla....sú jednoducho vynikajúce. môžu sa zjesť aj bez krému ako buchtičky.určite odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia