Dukátové buchtičky (fotorecept)

Dukátové buchtičky (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 11. apríla 2011 15:25Ďalšie jeho recepty

Slovenská klasika nielen pre detičky ... Tento recept patrí medzi moje obľúbené...

Suroviny

20-25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto : Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misky si dáme múku, štipku soli, vajce,
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 1

2

kvások
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 2

3

a olej. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 3

4

Vymastíme si plech, na ktorý si ukladáme pásiky cesta,
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 4

5

ktoré následne rozdelíme ešte s obracačkou na mnšie kúsky. Všetko naolejujeme a dáme piecť.
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 5

6

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 6

7

Krém vanilkový 1 : Z mlieka, žĺtkov hladkej múky, cukru, vanil.cukru a citrónovej kôry uvaríme vo vodnom kúpeli krém ktorým následne polejeme buchtičky. Krém vanilkový 2 : Dáme variť 700 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a na koniec pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Uvaríme riedky krém, ktorým polejeme buchtičky. Je na Vás ktorý krém si vyberiete a pripravíte :-) Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetrisss, 11. apríla 2011 o 21:55
    Chvalim tvoj postup, to by ma nenapadlo, to je super!


  • cica2, 11. apríla 2011 o 22:05
    tiež tak robievam, je to rýchlejšie ako každú jednu šúľať. Vydarili sa ti krásne, si šikuľka:)


  • 3sandra3, 11. apríla 2011 o 22:20
    ano, ja som tiež takto robila dukátové v soboru.... ale to bol recept podľa @andy54


  • janger, 11. apríla 2011 o 22:31
    No to som uz davno nerobila. Dakujem za pripomenutie. Iste spravim!!!


  • dorisa, 11. apríla 2011 o 22:44
    Toto som nikdy nevidela,ako sa robia tie malé buchtičky. Ja kupujem, ale určite raz spravím aj domáce:)Máš ich prekrásne.


  • palokuchki, 12. apríla 2011 o 07:30
    Vyzera to naozaj veeelmi chutne. Dobry napad s tym rozdelovanim buchticiek.


  • hviezdickaz, 12. apríla 2011 o 07:50
    fiha... ja na toto nemam nervy... ale raz sa dopracujem aj ja k tomu,ze ich mojim detom pripravim :o) ,vyzeraju naozaj dobre .


  • ancicka, 12. apríla 2011 o 08:43
    Raz za čas si tokéto buchtičky urobíme a s tým krajaním na plechu,to je výborný nápad.Ja krajam každu zvlášť.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. apríla 2011 o 09:43
    Mamina vždy robila len krém č.1, volali sme ho šodó, bol síce prácnejší, ale s pudingom sa to nedalo porovnať. Varili sme ho v 5 litrovom hrnci, miešala celá rodina a potom sme chodili s hrnčekmi si odlievať len tak, bez buchtičiek. No a naše buchtičky boli vždy s orechmi. Na spodok sa natiahla tretina cesta, na to sa naniesla orechová plnka a na vrch sa tvarovali maličké buchtičky, po upečení sa trochu posypali cukrom . Nikde inde som také dobré dukátové buchty nejedla. vďaka za pripomenutie toho krému :-D


  • hurriccanne, 12. apríla 2011 o 10:09
    skvely napad,my do horuceho kremu vmiesavame vyslahany sneh z bielkov,ktore zvysia z kremu.


  • marienka44, 12. apríla 2011 o 11:57
    @Diabambulka ,tie bodky na hornom obrazku je mak?


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 12. apríla 2011 o 11:59
    skôr granko :-D


  • bozulka, 12. apríla 2011 o 12:27
    Ten postup sa aj mne veľmi páči.Ja som robila malé buchtičky/ťukám na čelo prstom/ že som nerozmýšlala pri práci.Človek pri varení robil automaticky a rozmýšlal o niečom úplne inom...


  • pacik, 12. apríla 2011 o 13:06
    Mňa kamarátka naučila urobiť tiež takéto dlhé šúľance, ale ďalej ich už nedelila, nakrájala ich na kúsky až po upečení. Toto je výborný nápad:-)


  • kata50, 12. apríla 2011 o 13:48
    Mňam, mňaaaaaaaaaaam. To som dávno nerobila :-))


  • hamana, 12. apríla 2011 o 14:34
    Vyborný recept,pekne nafotený zase niečo čo som davno nerobila. Vďaka za pripomenutie.


  • hamana, 12. apríla 2011 o 14:37
    @sandramater tie dukatové s orechovou plnkou môžu byť fantastické, vyskúšam.


  • janadelfi, 12. apríla 2011 o 17:20
    Super receptík ja do krému "šmrncnem trošku rumu".... mňam... ukladám do K.K.


  • vierik, 12. apríla 2011 o 18:40
    Véľmi ľúbim,ja zamiešam ešte hrozienka do cesta,ale s orechami musia byť tiež výborne a s tým rumom,niet čo dodať len mňam...:-)


  • diabambulka, 12. apríla 2011 o 23:08
    ahoj marienka44 jasné grankom som ich posypala, aby to bolo lákavejšie pre drobca :-)))


  • lucylee, 13. apríla 2011 o 09:21
    paráda


  • kavicka, 16. apríla 2011 o 09:25
    Ďakujem za recept ,už toľko krát som ich chcela vyskúšať ,ale nevedela som ako sa to robí. teraz už viem :-)vyskúšam


  • martenka, 3. mája 2011 o 10:12
    Dnes to idem vyskúšať. Nevie niekto poradiť aká by sa k tomuto jedlu hodila polievka?


  • diabambulka, 3. mája 2011 o 19:28
    Už máš asi navarené, ale ja by som asi uvarila k tomu polievku z bielej fazule:-)
    dúfam že chutili a akú polievočku si nakoniec varila???


  • zhthn, 20. mája 2011 o 11:50
    no asi dnes to spravím :)


  • chudka, 24. mája 2011 o 13:50
    Tak recept je výborny a buchtičky ešte lepšie. Nebíčko v hube. Práve som ich dorobila a na to, že to bola moja premiera s kysnutým cestom vyšli výborne. Ďakujem za inšpiráciu.


  • marcy, 24. mája 2011 o 15:14
    pre takéto finty sa oplatí byť na Vareche :-)


  • diabambulka, 25. mája 2011 o 13:28
    chudka super, gratulujem k tvojmu prvému kysnutému cestu, to je fajn odrazový mostík pre ďalšie, ja sa snažím všetko vážiť, aby to bolo
    tip-top :-) pekný deň...


  • janger, 5. júna 2011 o 23:30
    V piatok som po dlhej dobe robila dukatove buchticky. Tentokrat podla tvojho receptu. Boli velmi dobre :-). Len na plech ich ukladam inac. Dam si cele cesto na plech a az tam ich 'nakrajam'. Robila som k nim krem c.1, bol tiez velmi dobry. Dakujem :-).


  • diabambulka, 6. júna 2011 o 12:45
    janger super, veľmi si ma potešila a ďakujem za radu, tak nemusíme robiť ani pásiky, jednoducho to stačí nakrájať z každej strany na plechu :-))) ďakujem za typ
    pekný deň


  • kikusszenaszka, 3. marca 2012 o 20:48
    robila som ich a su vinikajuce :)


  • maculienka123, 21. marca 2012 o 12:38
    aj ja som ich dnes robila a su vyborne.


  • mariaklara, 1. mája 2012 o 00:28
    Tie sú ohromné dávno som nerobila, ďakujem za pripomenutie.


  • diabambulka, 1. mája 2012 o 22:26
    mariaklara rado sa stalo :-))))


  • mowinka1, 29. októbra 2012 o 19:49
    už kysne cestíčko, nemôžem sa dočkať ;o)


  • lubka272, 30. októbra 2012 o 12:43
    Ako je možné že ty máš toľko veľa cesta ja som mala o polovičku menej
    nechala som to kysnúť 1,5 hodiny ...... prosím radu .... Ďakujem


  • diabambulka, 30. októbra 2012 o 20:22
    ahoj lubka272, tak ja mám najllepšiu skúsenosť keď používam čerstvé kvasnice, nie sušené, naviem aké si použila. Cesto necháme ksynúť na teplom mieste, pri kvásku je dôležité doň dať troška cukru-podporuje kvasenie a následne po vykysnutí kvásku ho vmiešť ku ostatným surovinám. Ak pečieš napríklad buchty je dobré si múku najskôr prehriať v hrnci a následne preosiať-budú nadýchanejšie a ešte jedna dôležitá rada,, vždy si nechaj ešte aspoň pol hodinku buchty, buchtičky, kysnutý koláč na plechu, aby ešte podkysol a následne ho daj do vyhriatej rúry,, a zbytočne moc cesto necapkať, skôr len tak jemne sa s ním hrať, aby nebolo tuhé :-) verím že nabudúce možno niečo vyskúšaš a už to bude tuti-fruti, ahoj a pekný večer


  • lubka272, 3. novembra 2012 o 19:58
    Ďakujem za odpoveď :) dúfam že to už nabudúce bude lepšie..... keď som robila závin tak mi vyšiel :) s božou pomocou ale vyšiel :) nevadí na buchtičky ešte asi nemám :)


  • lubka272, 3. novembra 2012 o 19:58
    Ďakujem za odpoveď :) dúfam že to už nabudúce bude lepšie..... keď som robila závin tak mi vyšiel :) s božou pomocou ale vyšiel :) nevadí na buchtičky ešte asi nemám :)


  • diabambulka, 3. novembra 2012 o 21:17
    rado sa stalo, tak držím palčeky :-)))


  • drobulik22, 7. novembra 2012 o 15:49
    super recept raz určite vyskúšam len teraz by mi nestihlo vykysnúť cesto kým by mi prišiel priateľ z práce domov hladný ako vlk :)


  • michaela20, 24. marca 2013 o 14:58
    Super recept, často ho robievam ;)


  • vareska1, 23. júla 2013 o 21:22
    píšem veľkú pochvalu - dnes už konečne, lebo opakovane sa vraciam práve k tomuto tvojmu receptu a akosi vždy zabudnem :-) ... dnes som robila z dvojnásobnej dávky, vyšli nám dva plné plechy, moja malá predškoláčka ich aj zrátala, bolo ich neúrekom, ale počet radšej písať nebudem, lebo by si sa zasmiala :-D


  • diabambulka, 24. júla 2013 o 12:36
    @vareska1 Ďakujem za pochvalu aj u nás sa tešia obľube, ja ich len také samé z plechu chmatkám :-) mňamku :-)


  • jansam, 5. septembra 2013 o 12:25
    Vymiešavam toto cesto v pekárničke a je moc dobré.Dobrý recept:-))))


  • tarin, 6. novembra 2013 o 18:39
    vyborne pekarna udelala testo ja jsem udelala krem a bastili sme jak o zivot,uz mam pridano v knizcce.


  • diabambulka, 6. novembra 2013 o 18:54
    ;-)


  • tamarka1001, 5. marca 2014 o 01:14
    Prvý krát v živote som robila tieto buchtičky a vyšli mi na 1* .Skvelý recept ;)) Chutili famózne, Ďakujem =D


  • lenkafirka, 27. marca 2014 o 11:17
    Dalsi receptik od vas ktory nesklamal :-). Vynikajuce na prvy sup:-)


  • daguska, 27. marca 2014 o 11:26
    Dukatove buchticky su skvela vec,robievam a mna zaujal recept v komentari od@sandratamer.Toto musim vyskusat,s orechami.Zaujimave.


  • rosemari, 15. apríla 2014 o 15:16
    fíha akurat pozerám,že dneska polievočka paradajková bola tiež od vás musím pochváliť aj tento recept vynikajúuciii


  • mikella, 18. apríla 2014 o 12:36
    výborný recept prave sme ich dojedli všetkým chutia robila som 1x predtým sme len kupovali ale odteraz len domáce:) prikladám k našim rodinným receptom:)


  • alexa73, 18. mája 2014 o 16:18
    Včera som ich robila, boli fantastické!!! Veľmi sa mi páčil ten nápad s obracačkou, neskutočne to ušetrí čas !


  • nati123, 16. júna 2014 o 13:13
    ja velmi dukatove buchti nemsim ale vipadaju pekne


  • viki200, 26. augusta 2014 o 18:10
    @diabambulka robila som dnes a vysli fantasticky. dakujem za tip, ja som sa teiz stale trapila s robenim buchticiek, teraz cesto do pekarne, potom sup podla teba na plecu pokrajat a kopec casu som som usetrila :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist