Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 4. marca 2018. Komerčný recept.
Dukátové buchtičky bez lepku
Foto: novalim

Kto by ich nemiloval? Ako deti sme ich mali najradšej v školskej jedálni a keď nás chceli maminy veľmi potešiť, boli dukátové buchtičky s Zobraziť celý popisKto by ich nemiloval? Ako deti sme ich mali najradšej v školskej jedálni a keď nás chceli maminy veľmi potešiť, boli dukátové buchtičky s voňavým vanilkovým krémom. My sme vyskúšali recept na bezlepkové dukátové buchtičky a veru sme si dobre zamaškrtili. Ako kedysi zamladi :-).

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
300 ml
2 PL
1 ks
1 dcl
1 štipka
1 ks
Na krém:
1 ks
2 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Mierne teplé mlieko zmiešame s cukrom, 1 PL zmesi Promix BETA a rozmrveným droždím. Rozmiešame dohladka a necháme pri izbovej teplote nakysnúť.

  2. 2

    Vo väčšej mise zatiaľ premiešame múku, soľ, 1 PL cukru, pridáme vajce, olej a nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. Cesto bude aj po premiesení trochu lepkavé, ale to nevadí. Potrieme ho jemne olejom, vyformujeme do bochníka, vrátime späť do misy. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 bochníčkov, ktoré na mierne pomúčenej pracovnej doske vyšúľame na dĺžku plechu, v ktorom ich potom budeme piecť. Jednotlivé “ušúľance” nakukladáme jeden vedľa druhého na plech, pričom ich potrieme olejom, potom pomocou gumenej varechy alebo stierky ich krížom narežeme na malé buchtičky a necháme opäť prikryté potravinovou fóliou podkysnúť. Pri podkysávaní sa cesto krásne zdvihne.

  4. 4

    Pečieme na 175 stupňoch asi 20 - 25 minút do zlatohneda. Pred dopečením (asi 5 minút pred koncom) ich môžeme potrieť mliekom, dostanú tak krajšiu farbu.

    Dukátové buchtičky bez lepku - obrázok 4
  5. 5

    Hotové buchtičky polejeme vanilkovým krémom (najlepšie chutí klasika, vanilkový puding alebo Zlatý Klas).

  6. 6

    Buchtičky, ktoré nespotrebujeme, môžeme zamraziť, alebo použiť na druhý deň ako základ do žemľovky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia