Dúhová torta

natalka14 - fotkanatalka14, 29. júla 2016
Dúhová torta
Foto: Natalka14

Mamina s ocinom mali narodeniny a k nim patrila aj oslava s rodinou, na ktorej v žiadnom prípade nemohla chýbať torta. Preto som sa Zobraziť celý popisMamina s ocinom mali narodeniny a k nim patrila aj oslava s rodinou, na ktorej v žiadnom prípade nemohla chýbať torta. Preto som sa pustila do práce a upiekla im túto dúhovú tortu, ktorá bola moja prvá a určite aj posledná :D pretože je dosť náročná ale za tú radosť fakt stála. Odporúčam vyskúšať každému, kto má na to nervy :D :D :D

30 minút
príprava
60 minút
na 180  °C

Suroviny

400 g
300 g
250 g
250 ml
1 bal
3 bal
4 ks
6 bal
Plnka:
500 g
250 g
500 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si zmäknuté maslo s cukrom.

  2. 2

    Vyšľaháme si bielky so soľou aby nám lepšie tuhli.

  3. 3

    Kypriaci prášok rozmiešame s mukou a po častiach pridávame do vymiešaného masla s cukrom spolu s mliekom.

  4. 4

    Na koniec pridáme sneh z bielkov a pomaly to premiešame aby cesto zostalo nadýchané.

  5. 5

    Cesto si rozdelíme na 6 častí a do každej primiešame potravinárske farbivo (fialové, modré, zelené, žlté, oranžové, červené).

  6. 6

    Po častiach dávame piecť na vymastenú formu na 10-15 min pri teplote 180 stupňov.

  7. 7

    Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a mascarpone (môžeme pridať aj zopár lyžíc mlieka pre správnu hustotu).

  8. 8

    Na záver si korpusy natrieme plnkou a naukladáme na seba (fialová, modrá, zelená, žltá, oranžová, červená). Plnku tiež rozotrieme aj po cele torte. Tortu si vyzdobíme a dáme stuhnúť do chladničky. :D

Diskusia k receptu

evanaaa
@natalka14 , v prvom rade ti vyslovujem obdiv, že si vôbec niečo také upiekla, čiže, tvoju snahu a aj prekvapenie rodičom, pekný úmyseľ. verím, že čím ďalej, tým budeš lepšia. Čo sa týka tých farieb, osobne som ich ešte nepoužila, ale myslím si, že raz ich použiť nerobí problém ani po zdravotnej stránke, ak nie je nejaká alergia, veď sú potravinársky otestované, iste ich často ani ty nepoužiješ a o nejakej škodlivisti (hocičoho) by sa dalo hovoriť......ja by som skôr obmedzila množstvo masla v recepte ( 500g ), prípadne ubrala aj trochu z cukru,a spravila klasickú piškótu z múky a vajec, maslo tam nie je treba, veď ho máš aj v tom kréme. Neber toto ako kritiku, ale radu do budúcnosti a ako som už písala, obdivujem už len tvoju snahu a záujem o pečenie ( varenie).
monty469
Na to, že máš 15 rokov, tak klobúk dole. Si šikovné dievča, ktoré určite urobilo rodičom radosť. Len do budúcna súhlasím s @Evanaaa , ale časom nazbieraš skúsenosti. Pravdu povediac ja v 15 rokoch som sa absolútne nezaujímala o nejaké pečenie a ani by som si netrúfla. Máš môj obdiv :-)
haji
@Natalka1 máš můj obdiv, dort není jednoduchá záležitost a ještě ze 6 vrstev, klobouk dolů. Ano, je to populární recept, který je na internetu hodně vidět. I ta barevnost přitahuje oči. Myslím, že jsi rodičům udělala velkou radost. Ničeho se neboj, trochu se otřepeš a půjdeš do pečení znovu. Jsi mladá a máš hodně dalších úspěchů před sebou. Držím pěsti!!
haji
@Radox1 (29.7.2016 19:33)
Zajímalo by mě, jestli ty jsi se zrovna inkarnoval do čtyřicetiletého muže s padesátiletou praxí a teď pokračuješ jen s úspěchy. Možná vtipkuješ. K pivku by to sedlo.
staja
Pochvala patrí Natalke za snahu niečo vytvoriť, čo sa jej aj podarilo. Iná vec je, že málokto by si dal na takúto vyfarbenú tortu, hoci nájdu sa aj takí. Ak tým urobila radosť niekomu, zaslúži si určite poďakovanie. Okrem farieb, masla a cukru je tam určite veľa aj kypriaceho prášku - 3 bal. na 400 g múky to je príliš, to by muselo byť cítiť aj na chuti. Na 500 g múky stačí 1 PDP.
radox1
je smutne ze ty ako 68.rocny zrejeme citas a pozeras iba slnieckarske a mainstrove media,a ani netusis pravy dôvod tychto pochodov a o co v skutocnosti ide.pokial niekto pomenuje veci pravym menom,je u vas debil,rasista,sovinista...........................a aby bolo jasne,ja respektujem a neman nijake vyhrady voci ludom s inou sexualnou orientaciou,ale robit z toho na ulici fetis,a okolo chodiace mamicky s detmi aby od nich pocuvali,ze pod s nami do prudu,lebo toto je teraz in a spravne,tak toto odmietam respektovat.
mariamka
moje nervy, chúďa dievča... Natalka este ako vyzerala torta, nemas fotku? vsetko naj rodicom aj tebe, nech ti to pecie:) na moj vkus by tam pasovalo este cerstve ovocie, povedzme tiez take duhove :)
radost
@Radox
vraj sa tu o tomto nesmie..no dovolím si súhlasiť s tebou...všetko so všetkým súvisí..podpora LGBTI i dúhových pochodov má za cieľ ničiť našu kultúru a morálku..zmráka sa..
1x radox1
evanaaa
Ja len nechápem, ako sa to stalo - takto odbočiť od témy a porovnávať dúhovú tortu s Dúhovým pochodom! Ten sa sem absolútne nehodí, a názory naň by sa mali preberať niekde inde a nie pri recepte mladého dievčaťa, ja byť ňou, tak to cítim ako urážku.......divím sa vám......
denyany
Natálka, torta sa ti podarila a ak chutila, tak super! Mňa v tvojom veku teda pečenie ale vôbec nezaujímalo. Teraz je to iné. Verím, že ešte čo-to upečieš, je kopec jednoduchých a menej prácnych receptov, ktoré stoja za to. Tak nech ti to pečie!
izabella929
@natalka14 , tiež som mala toľko rokov ako ty, keď ma maminka posadila na stoličku a dala mi do ruky misu s kysnutým cestom na miesenie....vtedy som hrdinsky vyhlásila, že radšej sa nikdy nevydám, ale ja takto miesiť nikdy nebudem.Dnes mám na všetko iný názor a zapamätaj si, že nikto učený z neba nespadol.Keď som začínala tu na Vareche, tiež moje rezy boli kostrbaté, váľali sa na všetky svetové strany.Naučila som sa precíznosti na svojich chybách.Veľmi ti držím palce, aby ťa jeden neúspech neodradil od pečenia a varenia.Prajem ti veľa dobrých receptov a dúfam, že sa s tvojimi receptami tu ešte stretnem.Torta skutočne pôsobí ako dúha.
conscientia
Dávam Ti 5* i napriek tomu, že ja sama by som túto tortu nejedla (priečia sa mi tie farby v ceste) a i napriek výhradám k receptu (boli už vyššie zmienené). Ale fandím mladým pekárkam a kuchárkam a dvíha sa mi žalúdok z niektorých komentárov vyššie. A tiež preto, že na dúhy sa dívam rada. Akékoľvek dúhy.
venusa
@Redakcia (29.7.2016 20:47)

Jasne, treba brat ohľad na 15 ročne dievča, ktore je aktívne prave vtedy, ked sa pripomínajú dúhovi. Nemalo by sa urážať, ale nazor a kritika je na mieste. Nepomôžem si, je to cele az prilis okaté. Vsak nech este nieco predvedie a napraví si reputáciu.
1x radox1
haji
@Venusa (2.8.2016 15:50)
Od 26. marca 2016 je to Natalky čtvrtý vložený recept. Už něco předvedla, reputaci napravovat nemusí. Moc hezký text o sobě napsala, četli jste? Já ano, hned s jejím prvním uveřejněným receptem. Milá mladá slečna s čistou duší a vřelým srdcem. Přeji všem krásné dny, plné radosti!!
aandulka
Milá Natálka, klobúk dolu pred Tvojou šikovnosťou. Veľmi si na Tebe vážim, že si chcela urobiť rodičom radosť (koľké deti ani nevedia kedy majú rodičia sviatok, alebo to rovno odignorujú!!!) Ja osobne nemám rada moc farebné koláče, ale Tvoju tortu by som si určite dala už len pre dôvod pre ktorý bola pečená, máš u mňa 5*, prajem Ti veľa lásky v živote a pozdravujem aj rodičov - vychovali úžasnú dcéru.