Dubákový krém s pažítkovou penou fotorecept

Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 13. novembra 2014
Dubákový krém s pažítkovou penou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15-30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
800 ml
100 g
20 g




Postup

  1. 1





    Hríby rozrežeme na kúsky, niekoľko plátkov necháme na ozdobné čipsy, cibuľu a cesnak nakrájame na tenké plátky.

  2. 2









    Olivový olej rozohrejeme a opečieme na ňom všetky suroviny, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou horúcej vody. Dusíme, kým nie je všetko mäkké. Necháme trochu vychladnúť a všetko vymixujeme. Dolejeme smotanou, necháme znovu prevrieť.

  3. 3







    Odložené kúsky dubákov použijeme na ozdobu. Podávame s bylinkovým olejom a pažítkovou espumou.

Diskusia k receptu

tinca
rcp chutný, len tie hotelové porcie sú ako pre 3-ročné dieťa
tinca
@micanela , myslím že teraz je to v hygienických predpisoch že musia variť v hoteloch v rukaviciach. Otázka je či to všade dodržujú???
hubata
Príde mi to smiešne: o päť minút tými istými rukavicami ktorými chytal mäso, predsa chytí pečivo, zákusok ...... , kuchári pracujú zväčša v strese nemajú čas na blbosti.
mata3636
@hubat á - v tých lepších reštauráciách sú kuchári zadelení podľa práce: šéfkuchár, kuchár, čo pripravuje hlavné jedlá, kuchár, čo pripravuje prílohy/polievky, múčnikár, ... Takže neprichádza do úvahy, aby kuchár, čo pracuje s mäsom, chytal múčniky.
marikahr
a dokonca maju oddelene priestory na ich pripravu, takze mucnik do priestoru s masom nepride
v solidnych restauraciach aj casnik obsluhuje v rukaviciach




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia