Držky na paprike

Držky na paprike
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Ladislav Dibala, šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici


Postup prípravy receptu

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.

Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • tatranka, 22. apríla 2012 o 16:20
    Takto ako ty pracuješ s držkami,ja namiesto držiek používam hlivu.Je to tiež ohromná pochúťka.


  • sjuz, 22. apríla 2012 o 19:40
    mňam! a @tatranka- presne - s hlivou je to tiež výborné!


  • marianne69, 22. apríla 2012 o 19:41
    @tatranka z jazyka si mi to vzala:-) dva balicky mam v chladnicke,zajtra ich mam v plane....


  • vcelka, 22. apríla 2012 o 21:46
    vraj hlivu... však dedo by sa v hrobe obrátil...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • duschko, 23. apríla 2012 o 10:25
    Pocul som aj o hlive, ale drzky su drzky. Zalezi, od ktoreho vyrobcu su. Tie argentinske drzky su aspon podla mna otrasne. Uz ich nekupim. Myslim tie predvarene. Posledne som kupil od fy. Mecom a boli velmi dobre. Musim vyskusat aj ten hlivovy perkelt.


  • garanco, 23. apríla 2012 o 11:18
    Raz za rok - za dva robím takto nejako držky ( už predvarené od Mekomu). Spomíname na držky v jednej vydarenej závodnej kuchyni spred mnohých rokov.


  • 1vlasticka, 23. apríla 2012 o 13:22
    poznam nieco podobne len s cervenym vinom



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist