Držky na paprike

Držky na paprike
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Ladislav Dibala, šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici


Postup prípravy receptu

1

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

2

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.

3

Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 22. apríla 2012 o 16:20
    Takto ako ty pracuješ s držkami,ja namiesto držiek používam hlivu.Je to tiež ohromná pochúťka.


  • sjuz, 22. apríla 2012 o 19:40
    mňam! a @tatranka- presne - s hlivou je to tiež výborné!


  • marianne69, 22. apríla 2012 o 19:41
    @tatranka z jazyka si mi to vzala:-) dva balicky mam v chladnicke,zajtra ich mam v plane....


  • vcelka, 22. apríla 2012 o 21:46
    vraj hlivu... však dedo by sa v hrobe obrátil...


  • duschko, 23. apríla 2012 o 10:25
    Pocul som aj o hlive, ale drzky su drzky. Zalezi, od ktoreho vyrobcu su. Tie argentinske drzky su aspon podla mna otrasne. Uz ich nekupim. Myslim tie predvarene. Posledne som kupil od fy. Mecom a boli velmi dobre. Musim vyskusat aj ten hlivovy perkelt.


  • garanco, 23. apríla 2012 o 11:18
    Raz za rok - za dva robím takto nejako držky ( už predvarené od Mekomu). Spomíname na držky v jednej vydarenej závodnej kuchyni spred mnohých rokov.


  • 1vlasticka, 23. apríla 2012 o 13:22
    poznam nieco podobne len s cervenym vinom



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist