Držky na paprike

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012 12:27
Ďalšie jeho recepty »

Držky na paprikeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

  2. 2

    Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.

  3. 3

    Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist