Držky na paprike

Držky na paprike
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Ladislav Dibala, šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici


Postup prípravy receptu

1

Dobre poumývané držky krátko povaríme, vodu zlejeme, prepláchneme, zalejeme čistou vodou a varíme do mäkka. Uvarené držky schladíme pod studenou vodou, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké rezance. Správne uvarené držky musia byť mäkké, biele, čisté a voňavé.

2

Na masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď sa začne zafarbovať do zlata, pridáme múku a stále miešame. Keď sa múka začne zafarbovať, pridáme mletú červenú papriku, necháme ju rozpustiť v tuku a zalejeme precedeným vývarom, v ktorom sa varili držky. Dobre rozmiešame ručnou metličkou, pridáme pokrájané držky a privedieme k varu. Stiahneme oheň a za občasného miešania varíme 20 minút.

3

Pred koncom varenia ochutíme rozotreným cesnakom, čili, soľou a necháme povariť. Na záver pridáme majorán a už necháme len prevrieť. Podávame s chlebom alebo kysnutou knedľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 22. apríla 2012 o 16:20
    Takto ako ty pracuješ s držkami,ja namiesto držiek používam hlivu.Je to tiež ohromná pochúťka.


  • sjuz, 22. apríla 2012 o 19:40
    mňam! a @tatranka- presne - s hlivou je to tiež výborné!


  • marianne69, 22. apríla 2012 o 19:41
    @tatranka z jazyka si mi to vzala:-) dva balicky mam v chladnicke,zajtra ich mam v plane....


  • vcelka, 22. apríla 2012 o 21:46
    vraj hlivu... však dedo by sa v hrobe obrátil...


  • duschko, 23. apríla 2012 o 10:25
    Pocul som aj o hlive, ale drzky su drzky. Zalezi, od ktoreho vyrobcu su. Tie argentinske drzky su aspon podla mna otrasne. Uz ich nekupim. Myslim tie predvarene. Posledne som kupil od fy. Mecom a boli velmi dobre. Musim vyskusat aj ten hlivovy perkelt.


  • garanco, 23. apríla 2012 o 11:18
    Raz za rok - za dva robím takto nejako držky ( už predvarené od Mekomu). Spomíname na držky v jednej vydarenej závodnej kuchyni spred mnohých rokov.


  • 1vlasticka, 23. apríla 2012 o 13:22
    poznam nieco podobne len s cervenym vinom



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist