Hlivová polievka

Držková z hlivy ustricovej (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Nie všetci ľúbia hovädzie držky, z ktorých sa varí držková polievka, ja som bol jeden z nich, nemohol som to ani cítiť a moja mama ju ,, milovala,, ... Dnes ju už zjem, len držky mám radšej najemno pokrájané. Preto som robil z hlivy ustricovej, huby ľúbim, môžu byť aj na hrubšie pokrájané ....

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlivu si nakrájame na širšie pásiky .... Nožičky hlivy som nedával iba klobúčky, potom som si najemno pokrájal cibuľu a tu som si dal osmažiť do sklovita na bravčovej masti.
  2. Ked je cibula do sklovita, nasypal som koreniny: drvenú rascu, čierne korenie, nové korenie mleté, sladkú mletú papriku a pálivú papriku.
  3. Nakoniec som prisypal hladkú múku ( podla vlastného uváženia - nie veľa 3 - 4 lyžice ) a všetko to premiešame do zhusnutia.
  4. Vymenil som varešku za drôtenú metličku a postupne prilievam hovädzí vývar a miešam tak, aby nám hrudky neostali .... Tento postup som odkukal z iného receptu.
  5. Potom som osolil a nasypal pokrájanú hlivu a nechal variť cca 20 minut.
  6. Bolo to riedke a tak som sa vrátil ku klasike (k zápražke), na troche bravčovej masti som osmažil prelisovaný cesnak, pridal pálivú papriku a hladkú múku - zhustlo to a riedil som to polievkou bez húb.
  7. Polievku som fajnovo zahustil, pridal som v rukách podrvenú majoránku a nechal prevrieť ... A bolo hotovo.
  8. DOBRÚ CHUŤ