Držková polievka podľa šéfkuchára (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
15 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.
- Potom dochutíme, prikryjeme a necháme vo vlastnej šťave dusiť asi 20 minút.
- Potom držky podlejeme, a keď sú z troch štvrtín hotové (asi po hodine), pridáme na zahustenie nastrúhané zemiaky, ktoré necháme úplne rozvariť. Na záver ešte dochutíme.
- Ušetria čas:
V obchodoch už bez problémov kúpite predvarené držky, ktoré ušetria čas a námahu. Stačí ich pred varením dobre umyť, nemusíte ich variť vo viacerých vodách. Okrem polievky je výborný aj držkový guláš či perkelt.
|