Držková polievka podľa šéfkuchára (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.
  2. Potom dochutíme, prikryjeme a necháme vo vlastnej šťave dusiť asi 20 minút.
  3. Potom držky podlejeme, a keď sú z troch štvrtín hotové (asi po hodine), pridáme na zahustenie nastrúhané zemiaky, ktoré necháme úplne rozvariť. Na záver ešte dochutíme.
  4. Ušetria čas: V obchodoch už bez problémov kúpite predvarené držky, ktoré ušetria čas a námahu. Stačí ich pred varením dobre umyť, nemusíte ich variť vo viacerých vodách. Okrem polievky je výborný aj držkový guláš či perkelt.