Mäso z daniela


Mäso z daniela - recepty:

Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou Vaše

Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, čiže z nej neustále vymýšlam niečo nové. No nie všetci majú možnosť dostať sa k surovinám, ktoré sú v tomto recepte, či už je to mäso, alebo hľúzovka.

Guláš z daniela Guláš z daniela Vaše

Sused ma obdaril touto divinou,tak nadišla chvíľa pre tento recept.

Dančí roládka (fotorecept) Dančí roládka (fotorecept) Vaše

Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že letos vyzkouším dančí, jelení i kančí maso a ještě mám křepelky :-D @Remcula

Daniel na mede s hubovou kašou Daniel na mede s hubovou kašou Vaše

Toto jedlo som pripravoval v jednej menej známej reštaurácii v horách, kďe sme mali poženhane veľa diviny. Recept je jednoduchý, netreba nič pripravovať deň popredu a ani sa trápiť, či sa niečo nepokazí.

Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Vaše

Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.

Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso (fotorecept) Vaše

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

Špízy(fotorecept) Špízy(fotorecept) Vaše

Dostala som chuť na ražniči:D........ale nemala nič nakupene tak iba taka jednoduchosť:))......ale fajné:)

Recept bez obrázku Zbojnícka mladosť Vaše

Tento recept robieval kedysi môj otec pred 30 rokmi a veľmi nám to chutilo. Názov tohto receptu presne neviem , ale otec to tak volal.

Medailónky z daniela s marinovanou hruškou, portito omáčkou a grilovanou polentou Medailónky z daniela s marinovanou hruškou, portito omáčkou a grilovanou polentou

Chrbát z daniela umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na plátky hrubé 1,5 až 2 cm, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a naložíme do oleja − najlepšie deň vopred.

Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou Vaše

Tento recept je originálne zo sobieho mäsa.A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť,tak sa dá nahradiť mäsom z vysokej zveriny-srnčie,jelenie.Sobie mäso patrí medzi tradičné jedlo na severe Nórska.

Filet s daniela s marhuľovým čatní Filet s daniela s marhuľovým čatní

Filety z daniela prudko ugrilujeme, pečieme pri 180 °C 7 až 8 minút, vytiahneme a mäso necháme odkrviť, o 5 minút môžeme podávať.

Živánka z daniela (fotorecept) Živánka z daniela (fotorecept) Vaše

Konečne som sa dostala k divine,možno pre niekoho bude racept jednoduchý,ale ja som živánku robila preto ,že nás bolo viac a hlavne preto,aby som vám ukázala použitie hrušiak,ktoré som zavárala v červenom víne ,mäsko je zo stehna daniela.....

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke

Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať v chladničke aspoň 24 hodín. Po odležaní medailóniky sprudka opečieme z oboch strán a dáme dorobiť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 8 minút.

Šašlik (Шашлык) Šašlik (Шашлык) Vaše

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na Slovensku na rôznych púťach, jarmokoch stánky so šašlikom. Kto bol na Kavkaze, alebo hoc aj niekde v Rusku vie, že šašlik robia principálne Kavkazci.

Recept bez obrázku Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch

Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán.

Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 30 31

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist