Mäso z daniela


Mäso z daniela - recepty:

Dančí roládka (fotorecept) Dančí roládka (fotorecept) Vaše

Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že letos vyzkouším dančí, jelení i kančí maso a ještě mám křepelky :-D @Remcula

Daniel na mede s hubovou kašou Daniel na mede s hubovou kašou Vaše

Toto jedlo som pripravoval v jednej menej známej reštaurácii v horách, kďe sme mali poženhane veľa diviny. Recept je jednoduchý, netreba nič pripravovať deň popredu a ani sa trápiť, či sa niečo nepokazí.

Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Vaše

Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.

Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso (fotorecept) Vaše

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

Špízy(fotorecept) Špízy(fotorecept) Vaše

Dostala som chuť na ražniči:D........ale nemala nič nakupene tak iba taka jednoduchosť:))......ale fajné:)

Recept bez obrázku Zbojnícka mladosť Vaše

Tento recept robieval kedysi môj otec pred 30 rokmi a veľmi nám to chutilo. Názov tohto receptu presne neviem , ale otec to tak volal.

Medailónky z daniela s marinovanou hruškou, portito omáčkou a grilovanou polentou Medailónky z daniela s marinovanou hruškou, portito omáčkou a grilovanou polentou

Chrbát z daniela umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájame na plátky hrubé 1,5 až 2 cm, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a naložíme do oleja − najlepšie deň vopred.

Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou Filety zo zveriny s pórovo-šampiňónovou omáčkou Vaše

Tento recept je originálne zo sobieho mäsa.A keďže na Slovensku sa nedá kúpiť,tak sa dá nahradiť mäsom z vysokej zveriny-srnčie,jelenie.Sobie mäso patrí medzi tradičné jedlo na severe Nórska.

Filet s daniela s marhuľovým čatní Filet s daniela s marhuľovým čatní

Filety z daniela prudko ugrilujeme, pečieme pri 180 °C 7 až 8 minút, vytiahneme a mäso necháme odkrviť, o 5 minút môžeme podávať.

Živánka z daniela (fotorecept) Živánka z daniela (fotorecept) Vaše

Konečne som sa dostala k divine,možno pre niekoho bude racept jednoduchý,ale ja som živánku robila preto ,že nás bolo viac a hlavne preto,aby som vám ukázala použitie hrušiak,ktoré som zavárala v červenom víne ,mäsko je zo stehna daniela.....

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke

Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať v chladničke aspoň 24 hodín. Po odležaní medailóniky sprudka opečieme z oboch strán a dáme dorobiť do rúry rozohriatej na 180 °C asi 8 minút.

Šašlik (Шашлык) Šašlik (Шашлык) Vaše

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na Slovensku na rôznych púťach, jarmokoch stánky so šašlikom. Kto bol na Kavkaze, alebo hoc aj niekde v Rusku vie, že šašlik robia principálne Kavkazci.

Recept bez obrázku Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch

Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme z obidvoch strán.

Aktuálne súťaže

Súťaž na august o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v auguste hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na august o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist