Jedlá z diviny


Jedlá z diviny - recepty:

«1 2 ...8 »
Diviak na fazuli Diviak na fazuli Vaše

Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak dlho variť tak používam s konzervy tak isto je chutná.

Jelenie mäso s hruškami Jelenie mäso s hruškami Vaše

Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.

Divinový chrbát s medovými lievancami Divinový chrbát s medovými lievancami

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Vaše

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

Silvestrovský jelení guláš Silvestrovský jelení guláš Vaše

Robím ho len 1x v roku podľa otcovho receptu. Pochádzam z poľovníckej rodiny a toho je náš tradičný recept na výborný jelení guláš. Ani ho nechcel prezradiť :-)

Dančí roládka (fotorecept) Dančí roládka (fotorecept) Vaše

Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že letos vyzkouším dančí, jelení i kančí maso a ještě mám křepelky :-D @Remcula

Recept bez obrázku Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom Vaše

Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol master.

Konfitovaná srnčia sviečková Konfitovaná srnčia sviečková Vaše

Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....

Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou (fotorecept) Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou (fotorecept) Vaše

Svoje meniny oslavujem, vo všetkej úcte a počestnosti, so svojim slávnym patrónom a ochrancom sv. Františkom! Tentoraz som mal šťastie a „zviezol“ som sa na šikovnosti rúk a umu mojej krajšej ½! Jej úspešne liečený pacient, vášnivý poľovník, bol na love vo Wyoming_u a z vďaky ju obdaroval sviečkovicou z antilopy! A keďže v našej domácnosti „vládnem“ JA, teda aspoň vareškou, „zmajstroval“ som z nej po mojom túto špecialitu, ako „posledný hryz“, ku ktorej sme popíjali výborné rumunské červené!

Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Vaše

Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.

Diviak na prírodno (fotorecept) Diviak na prírodno (fotorecept) Vaše

Môj ďalší pokus s divinou.

Divinovo-bravčové hamburgery Divinovo-bravčové hamburgery Vaše

Výborné domáce burgery z divinky a bravčovinky, môj recept :) dobrú chuť..

Pečené prepeličky na jablkách so špargľou Pečené prepeličky na jablkách so špargľou Vaše

Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával.....

Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso (fotorecept) Vaše

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

Divina dusená vo vlastnej marináde (fotorecept) Divina dusená vo vlastnej marináde (fotorecept) Vaše

Neviem, či sa mi to ešte raz stane, ale tentoraz sa šťastie usmialo aj na mňa. Môj bývalý „diplomant“ Laco Šranko z Waukisha-Wisconsin ma prekvapil krásnou „double“ štvoricou diviny – jeleň a sob. Doma, na Furči, som jeleninu používal v kombinácii s bravčovým plieckom do klobás. Marinoval som iba na záhrade odchovanú „zajačinu“ v mojom VSU „Vidumanom Slíze Univerzál“. Ale uznajte, že možnosť „napacovať a okoštovať“ sobie mäso sa „nepritrafí“ každý deň! Takúto dobrotu doprajem aj Vám!

Guláš z diviaka Guláš z diviaka Vaše

Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len odhadol... Konečný výsledok a chuť záleží od neustáleho sledovania, ochutnávania, ochucovania, a dokladnej starostlivosti o celý proces prípravy... s dobrým gulášom sa treba pohrať... :-)

«1 2 ...8 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Gurmánsky zážitok nielen pre milovníkov kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Obľúbený rad Premium pudingov od Dr.Oetker sa rozširuje o špecialitu s obsahom prvotriedneho kávového extraktu.

Rebríček TOP nápadov mesiaca september 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca september 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

TOP recepty
Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist