Jedlá z diviny


Jedlá z diviny - recepty:

«1 2 ...8 »
Diviak na fazuli Diviak na fazuli Vaše

Tento recept mám od otca ten bol na divinu odborník akurát mne sa nechce z fazuľu tak dlho variť tak používam s konzervy tak isto je chutná.

Jelenie mäso s hruškami Jelenie mäso s hruškami Vaše

Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.

Divinový chrbát s medovými lievancami Divinový chrbát s medovými lievancami

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Jelení guláš od poľovníka (fotorecept) Vaše

Robila som poriadok v mrazničke a našla som tam zabudnutý kúsok jeleňa, tak som navarila guláš...recept mám od poľovníka a veľmi nám chutí...

Silvestrovský jelení guláš Silvestrovský jelení guláš Vaše

Robím ho len 1x v roku podľa otcovho receptu. Pochádzam z poľovníckej rodiny a toho je náš tradičný recept na výborný jelení guláš. Ani ho nechcel prezradiť :-)

Dančí roládka (fotorecept) Dančí roládka (fotorecept) Vaše

Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že letos vyzkouším dančí, jelení i kančí maso a ještě mám křepelky :-D @Remcula

Recept bez obrázku Jelení guľáš na čiernom pive so slivkovým lekvárom Vaše

Recept pochádza od môjho nebohého otca pochádzal s osady tak divina na tu bol master.

Konfitovaná srnčia sviečková Konfitovaná srnčia sviečková Vaše

Dnes sa varilo: "čo chladnička dala" a vznikol tento recept....

Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou (fotorecept) Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou (fotorecept) Vaše

Svoje meniny oslavujem, vo všetkej úcte a počestnosti, so svojim slávnym patrónom a ochrancom sv. Františkom! Tentoraz som mal šťastie a „zviezol“ som sa na šikovnosti rúk a umu mojej krajšej ½! Jej úspešne liečený pacient, vášnivý poľovník, bol na love vo Wyoming_u a z vďaky ju obdaroval sviečkovicou z antilopy! A keďže v našej domácnosti „vládnem“ JA, teda aspoň vareškou, „zmajstroval“ som z nej po mojom túto špecialitu, ako „posledný hryz“, ku ktorej sme popíjali výborné rumunské červené!

Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré Vaše

Máme šťastie, že máme zdroj kvalitnej diviny. Veľa ľudí má voči nej predsudky, no podľa mňa je to vynikajúce mäso a z hľadiska zdravia vhodnejšie, než supermarketová hydina.

Diviak na prírodno (fotorecept) Diviak na prírodno (fotorecept) Vaše

Môj ďalší pokus s divinou.

Divinovo-bravčové hamburgery Divinovo-bravčové hamburgery Vaše

Výborné domáce burgery z divinky a bravčovinky, môj recept :) dobrú chuť..

Pečené prepeličky na jablkách so špargľou Pečené prepeličky na jablkách so špargľou Vaše

Môj letný úlet, ktorý sa celkom dobre aj predával.....

Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso  (fotorecept) Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso (fotorecept) Vaše

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

Divina dusená vo vlastnej marináde (fotorecept) Divina dusená vo vlastnej marináde (fotorecept) Vaše

Neviem, či sa mi to ešte raz stane, ale tentoraz sa šťastie usmialo aj na mňa. Môj bývalý „diplomant“ Laco Šranko z Waukisha-Wisconsin ma prekvapil krásnou „double“ štvoricou diviny – jeleň a sob. Doma, na Furči, som jeleninu používal v kombinácii s bravčovým plieckom do klobás. Marinoval som iba na záhrade odchovanú „zajačinu“ v mojom VSU „Vidumanom Slíze Univerzál“. Ale uznajte, že možnosť „napacovať a okoštovať“ sobie mäso sa „nepritrafí“ každý deň! Takúto dobrotu doprajem aj Vám!

Guláš z diviaka Guláš z diviaka Vaše

Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené množstvá surovín sú len orientačné, nič som nevážil, nemeral, len odhadol... Konečný výsledok a chuť záleží od neustáleho sledovania, ochutnávania, ochucovania, a dokladnej starostlivosti o celý proces prípravy... s dobrým gulášom sa treba pohrať... :-)

Špízy(fotorecept) Špízy(fotorecept) Vaše

Dostala som chuť na ražniči:D........ale nemala nič nakupene tak iba taka jednoduchosť:))......ale fajné:)

Toasty s pečeňovým ragú Toasty s pečeňovým ragú

Srdcia a pečeň očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku opečieme na masle a pridáme vnútornosti a podlejeme trochou vývaru.

«1 2 ...8 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na september o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v septembri hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Pokračujeme v mesačnej súťaži, v ktorej odmeňujeme tvorivé nápady do bytu, domu, záhrady.

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2014
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist