Jahňacie mäso


Jahňacie mäso - recepty:

«1 2 ...10 »
Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept) Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept) Vaše

Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma, vyskúšala som ho, je výborný a preto sa o tento recept podelím. Ide o pikantné voňavé korenené mäsové guľôčky s mätou a jogurtom, recept som pozmenila len máličko podľa našej chute u nás doma. Recept je rýchly, jednoduchý a nenáročný na čas a prípravu, zároveň veľmi zdravý.

Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom Vaše

Pomerne rýchle a nenáročné jedlo ktoré sa dá pripraviť dopredu.

Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré Vaše

Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...

Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa (fotorecept) Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa (fotorecept) Vaše

Ide o tradičný sedmohradský recept z viacerých druhov mletého mäsa, zvyčajne hovädzieho a jahňacieho mäsa, tieto sa obyčajne grilujú nad dreveným uhlím alebo opekajú na oleji. Bez Mititei sa nezaobíde žiadna slávnosť na voľnom priestore, má veľa obmien a kombinácií, odlišných od domu k domu v malých obmenách.

Karniyarik (fotorecept) Karniyarik (fotorecept) Vaše

Karniyarik je mimoriadne obľúbený v celom Turecku, recept pochádza z juhovýchodnej a východnej časti Turecka, je známych viac ako 100 receptov na plnený baklažán,Karniyarik v preklade znamená "rozpárané brucho", používa sa baby baklažán, ktorý sa vopred typicky ošúpe, opečie v oleji, nakrojí v strede nožom a vzniknutý otvor sa plní mletým jahňacím mäsom, ochuteným paradajkami, paprikou, cibuľou, cesnakom, čiernym korením a petržlenovou vňaťou, obloží špicatou pálivou paprikou a paradajkou.

Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept) Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept) Vaše

Môj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a tak vznikla táto veľmi chutná polievka so sviežim prísľubom jari :-)

Pečené jahňa - Агнешко Печено Pečené jahňa - Агнешко Печено Vaše

Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme možnosť upiecť jahňa na ražni, pečieme ho jednoduchým spôsobom v rúre.

Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Vaše

Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.

Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Vaše

Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť jahňaciny. Zmiešame olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak (na každú kotletu 1 strúčik) a kotlety ponatierame. Dve kotlety som spravila s tymiánom, dve s rozmarínom. Zakryjeme a dáme odležať do chladničky.

Barania polievka (fotorecept) Barania polievka (fotorecept) Vaše

Keď Vám tečú slinky, na kus baraninky. U nás doma veľmi obľúbená polievka. Najlepšia je z baranieho či teľacieho mäsa. Dá sa samozrejme použiť aj iný druh,určite by to však malo byť mäso výraznejšej chuti.

Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom, je nádherne voňavá, obsahuje z korenia len rímsku rascu, polievka je charakteristická práve tým, že dáva vyniknúť prirodzenej chuti použitých surovín, je naozaj veľmi jednoduchá, chutná a veľmi zdravá, výborne sa hodí práve na Veľkú noc, preto recept pridávam.

Pečený jahňací krk Pečený jahňací krk Vaše

Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.

Boršč od Dnepra (fotorecept) Boršč od Dnepra (fotorecept) Vaše

Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy.Recept je jednoduchý, ale skutočne dobrý sa mi vydaril až po dvoch rokoch skúšania. Nevaril som ho každý deň, ale som to skúšal v priemere raz za dva mesiaci. Preto nezaručujem, že aj vám sa vydarí na prvý krát, ale pochutíte si. Najdôležitejší j správny cviklový kvas.

Harira - marocká polievka (fotorecept) Harira - marocká polievka (fotorecept) Vaše

Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)

Marocké jahňacie stehno s kuskusom Marocké jahňacie stehno s kuskusom Vaše

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.

Recept bez obrázku Plov / pilaf Vaše

Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď to bolo v dokonalom podaní miestneho "fastfoodu". Kuchár mal v parku veľký kotol, kde plov pripravoval, my sme sedeli na "pódiu" pár krokov vedľa, popíjali zelený čaj a v pohode čakali až nám dovarí neskorý obed / skorú večeru. Bolo to vynikajúce a tu ponúkam recept čo najbližší spomienke a realizovateľný z nám dostupných surovín a korenín.

«1 2 ...10 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Láska na karí
Súťaž o lístky do kina a voucher na indickú večeru.

SÚŤAŽ: Farebné leto s Dr.Oetker + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Pripravte si niečo rýchle, ľahké a nepečené. Stačí vám čerstvé ovocie, tvaroh, jogurt alebo smotana, piškóty a pomocníci od Dr.Oetker. Ľahký krém a osviežujúce želé sú tou pravou kombináciou na letné popoludnie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca júl 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca júl 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci júl.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Júl
August 2014
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 29 30 31

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist