Jahňacie mäso


Jahňacie mäso - recepty:

«1 2 ...9 »
Pečené jahňa - Агнешко Печено Pečené jahňa - Агнешко Печено Vaše

Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme možnosť upiecť jahňa na ražni, pečieme ho jednoduchým spôsobom v rúre.

Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Vaše

Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.

Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Vaše

Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť jahňaciny. Zmiešame olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak (na každú kotletu 1 strúčik) a kotlety ponatierame. Dve kotlety som spravila s tymiánom, dve s rozmarínom. Zakryjeme a dáme odležať do chladničky.

Jahňací tajine so zelenými olivami (fotorecept) Jahňací tajine so zelenými olivami (fotorecept) Vaše

Spomienka na Maroko, aj s kus kusom aj s harissou, čo vyrazí dych. Hneď po príchode z dovolenky som si kúpila kuchársku knihu, vždy to tak robím, kým si pamätám presne tú ozajskú chuť na jazyku. Viaceré tuniské a marocké som už robila, bolo to pred rokmi, tento mi ostal. Ako som videla jahňací krk - bolo rozhodnuté. Recept pre tých, čo majú čas, možnosť a chuť sa najmenej hodinu vrtieť v kuchyni - iba toľko sa dusí mäso... o výrobe vlastnej harissy nehovoriac.

Barania polievka (fotorecept) Barania polievka (fotorecept) Vaše

Keď Vám tečú slinky, na kus baraninky. U nás doma veľmi obľúbená polievka. Najlepšia je z baranieho či teľacieho mäsa. Dá sa samozrejme použiť aj iný druh,určite by to však malo byť mäso výraznejšej chuti.

Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom, je nádherne voňavá, obsahuje z korenia len rímsku rascu, polievka je charakteristická práve tým, že dáva vyniknúť prirodzenej chuti použitých surovín, je naozaj veľmi jednoduchá, chutná a veľmi zdravá, výborne sa hodí práve na Veľkú noc, preto recept pridávam.

Pečený jahňací krk Pečený jahňací krk Vaše

Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.

Boršč od Dnepra (fotorecept) Boršč od Dnepra (fotorecept) Vaše

Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy.Recept je jednoduchý, ale skutočne dobrý sa mi vydaril až po dvoch rokoch skúšania. Nevaril som ho každý deň, ale som to skúšal v priemere raz za dva mesiaci. Preto nezaručujem, že aj vám sa vydarí na prvý krát, ale pochutíte si. Najdôležitejší j správny cviklový kvas.

Harira - marocká polievka (fotorecept) Harira - marocká polievka (fotorecept) Vaše

Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)

Marocké jahňacie stehno s kuskusom Marocké jahňacie stehno s kuskusom Vaše

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.

Recept bez obrázku Plov / pilaf Vaše

Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď to bolo v dokonalom podaní miestneho "fastfoodu". Kuchár mal v parku veľký kotol, kde plov pripravoval, my sme sedeli na "pódiu" pár krokov vedľa, popíjali zelený čaj a v pohode čakali až nám dovarí neskorý obed / skorú večeru. Bolo to vynikajúce a tu ponúkam recept čo najbližší spomienke a realizovateľný z nám dostupných surovín a korenín.

Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept) Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept) Vaše

Sezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá a pokračuje sa s plným bruškom...

Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom (fotorecept) Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom (fotorecept) Video

Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Jeden z výborných receptov sú Spring rolls/jarné závitky plenené mletým mäskom. Mix papriky, zázvoru a rímskej rasce dodá autentickú marockú chuť. Prajem dobrú chuť.

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob Video

Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné našej Slovenskej plnenej paprike, ale nieje to to isté. Paprika dodáva super príchuť a paradajková omáčka je mňam. Dobrú chuť.

«1 2 ...9 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223 24 25 26 27
28 29 30

Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist