Jahňacie mäso


Jahňacie mäso - recepty:

«1 2 ...10 »
Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept) Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept) Vaše

Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma, vyskúšala som ho, je výborný a preto sa o tento recept podelím. Ide o pikantné voňavé korenené mäsové guľôčky s mätou a jogurtom, recept som pozmenila len máličko podľa našej chute u nás doma. Recept je rýchly, jednoduchý a nenáročný na čas a prípravu, zároveň veľmi zdravý.

Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom Jahňacie kotlety so sladkou kašou a kalerábom Vaše

Pomerne rýchle a nenáročné jedlo ktoré sa dá pripraviť dopredu.

Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré Vaše

Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...

Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa (fotorecept) Sedmohradské Mititei - valčeky z mletého mäsa (fotorecept) Vaše

Ide o tradičný sedmohradský recept z viacerých druhov mletého mäsa, zvyčajne hovädzieho a jahňacieho mäsa, tieto sa obyčajne grilujú nad dreveným uhlím alebo opekajú na oleji. Bez Mititei sa nezaobíde žiadna slávnosť na voľnom priestore, má veľa obmien a kombinácií, odlišných od domu k domu v malých obmenách.

Karniyarik (fotorecept) Karniyarik (fotorecept) Vaše

Karniyarik je mimoriadne obľúbený v celom Turecku, recept pochádza z juhovýchodnej a východnej časti Turecka, je známych viac ako 100 receptov na plnený baklažán,Karniyarik v preklade znamená "rozpárané brucho", používa sa baby baklažán, ktorý sa vopred typicky ošúpe, opečie v oleji, nakrojí v strede nožom a vzniknutý otvor sa plní mletým jahňacím mäsom, ochuteným paradajkami, paprikou, cibuľou, cesnakom, čiernym korením a petržlenovou vňaťou, obloží špicatou pálivou paprikou a paradajkou.

Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept) Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept) Vaše

Môj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a tak vznikla táto veľmi chutná polievka so sviežim prísľubom jari :-)

Pečené jahňa - Агнешко Печено Pečené jahňa - Агнешко Печено Vaše

Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme možnosť upiecť jahňa na ražni, pečieme ho jednoduchým spôsobom v rúre.

Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Pečené jahňacie stehno (fotorecept) Vaše

Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.

Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami Vaše

Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť jahňaciny. Zmiešame olivový olej, soľ, korenie, pretlačený cesnak (na každú kotletu 1 strúčik) a kotlety ponatierame. Dve kotlety som spravila s tymiánom, dve s rozmarínom. Zakryjeme a dáme odležať do chladničky.

Barania polievka (fotorecept) Barania polievka (fotorecept) Vaše

Keď Vám tečú slinky, na kus baraninky. U nás doma veľmi obľúbená polievka. Najlepšia je z baranieho či teľacieho mäsa. Dá sa samozrejme použiť aj iný druh,určite by to však malo byť mäso výraznejšej chuti.

Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom, je nádherne voňavá, obsahuje z korenia len rímsku rascu, polievka je charakteristická práve tým, že dáva vyniknúť prirodzenej chuti použitých surovín, je naozaj veľmi jednoduchá, chutná a veľmi zdravá, výborne sa hodí práve na Veľkú noc, preto recept pridávam.

Pečený jahňací krk Pečený jahňací krk Vaše

Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.

Boršč od Dnepra (fotorecept) Boršč od Dnepra (fotorecept) Vaše

Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy.Recept je jednoduchý, ale skutočne dobrý sa mi vydaril až po dvoch rokoch skúšania. Nevaril som ho každý deň, ale som to skúšal v priemere raz za dva mesiaci. Preto nezaručujem, že aj vám sa vydarí na prvý krát, ale pochutíte si. Najdôležitejší j správny cviklový kvas.

Harira - marocká polievka (fotorecept) Harira - marocká polievka (fotorecept) Vaše

Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)

Marocké jahňacie stehno s kuskusom Marocké jahňacie stehno s kuskusom Vaše

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.

Recept bez obrázku Plov / pilaf Vaše

Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď to bolo v dokonalom podaní miestneho "fastfoodu". Kuchár mal v parku veľký kotol, kde plov pripravoval, my sme sedeli na "pódiu" pár krokov vedľa, popíjali zelený čaj a v pohode čakali až nám dovarí neskorý obed / skorú večeru. Bolo to vynikajúce a tu ponúkam recept čo najbližší spomienke a realizovateľný z nám dostupných surovín a korenín.

Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept) Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept) Vaše

Sezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá a pokračuje sa s plným bruškom...

«1 2 ...10 »
Aktuálne súťaže

Výsledky Letnej súťaže s Herou
V období od od 18. 6. do 18. 7. 2014 prebiehala na Varecha.sk Lentná súťaž s Herou, ktorú sme pre Vás pripravili v spolupráci so spoločnosťou Unilever Slovensko a tu vám prinášame jej vyhodnotenie.

Rebríček TOP nápadov mesiaca jún 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2014
Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci jún.

Súťaž na júl o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj tento mesiac hľadáme najlepšie a najobľúbenejšie recepty a vyhlasujeme súťaž v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2014
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist