Jahňacie mäso


Jahňacie mäso - recepty:

«1 2 ...11 »
Jahňací hrebienok Jahňací hrebienok Vaše

slovenské jahniatko - baranček

Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche Vaše

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Lahmacun - turecká pizza (fotorecept) Lahmacun - turecká pizza (fotorecept) Vaše

Lahmacun je v podstate tenká placka z kysnutého cesta s pestrou zmesou mletého jahňacieho mäsa so zeleninou, petržlenovej vňate a rôznych korenín pikantnej chuti, označuje sa tiež ako turecká pizza, avšak pripravuje sa aj v Grécku a v arabských krajinách, konzumuje sa horúca, z nápojov sa k nej podáva jogurtový Ayran a placky sa zvyknú pokvapkať citrónovou šťavou. Názov pochádza z "lame na dschun", čo v arménčine znamená mäso na cesto.

Zrolované baranie stehno (fotorecept) Zrolované baranie stehno (fotorecept) Vaše

Lahôdka pre všetkých čo nemajú problém s jahňacím a baraním mäsom.

Pečené jahňacie stehno (fotopostup) Pečené jahňacie stehno (fotopostup) Vaše

Mäso som pripravovala ešte minulý rok pred Veľkou nocou, keď sa mi podarilo kúpiť čerstvú slovenskú jahňacinu z Gemera. Bola vynikajúca, ak bude možnosť, kúpim ju na tohtoročné sviatky zase.

Prekladaný kel (fotorecept) Prekladaný kel (fotorecept) Vaše

Na obed som pripravila prekladaný kel podľa výborného a veľmi chutného receptu zo zahraničného blogu, autor receptu sa inšpiroval pri príprave koreneného masla vynikajúcim anglickým šéfkuchárom, židovského pôvodu, Hestonom Blumenthalom, považovaného za jedného z najlepších na svete. Ide o veľmi chutné, pikantné, šťavnaté a voňavé jedlo, príprava je pomerne pracná, ale všetka vynaložená námaha sa bohate odmení.

Grilované jahňacie kotlety Grilované jahňacie kotlety Vaše

Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho jahniatka.

Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) Prekladané zemiaky podľa Çeşminaz (fotorecept) Vaše

..ako ich mame radi my :-) Jednoduché,rýchle a veľmi chutné..

Polievka s kuriatkami a jahňacími mäsovými knedličkami (fotorecept) Polievka s kuriatkami a jahňacími mäsovými knedličkami (fotorecept) Vaše

Pridávam recept na veľmi chutnú nádherne voňavú polievku s kuriatkami, zeleninou a s výbornými jahňacími mäsovými knedličkami.

Balkánské jehněčí Balkánské jehněčí Vaše

Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete i skopové, kůzlečí. Majitelům nechuti k těmto masům se nabízí varianta z masa vepřového.

Množství surovin jsou pouze orientační.

Lahana çorbası - kapustová polievka (fotorecept) Lahana çorbası - kapustová polievka (fotorecept) Vaše

Polievka z hlávkovej kapusty :-) ktorú varieva moja svokra.Je velmi jednoduchá na prípravu a chutí naozaj skvelo ;-P

Karamelizovaná cibule s jehněčím na kuskusu Karamelizovaná cibule s jehněčím na kuskusu Vaše

Bylo nás 6 a pohoštění se neslo v duchu Maroka. Tohle jídlo velice chutnalo kromě toho, že je i líbivé. Trochu dlouhá je příprava cibule, ale vyplatí se to. Marocká kuchyně je úžasná! U mě najdete ještě recept na marocký, mrkvový salát, který byl také součástí tohoto stolování.

Kdo nemá rád jídla nasladko, cukr a hrozienka může vynechat . I jehněčí lze nahradit kuřecím, nebo maso úplně vynechat. Jako většina receptů. je i tenhle variabilní.

Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem Pečená jehněčí žebírka s rozmarýnem Vaše

Recept pochází z http://www.recepty.eu/jehneci-maso , postup byl mírně upraven. Více mých receptů na stránkách http://www.mankuv-rybi-restaurant.estranky.cz .

Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Palócka polievka podľa Gundela (fotorecept) Vaše

Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a milovníkovi madarskej palóckej kuchyne Kálmánovi Michszáthovi vo svetoznámej reštaurácii Gundel v Budapesti, kde sa stala vychýrenou a obľúbenou polievkou, recept som vybrala z jeho vzácnej kuchárskej knihy.

Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou

Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je však omnoho viac. Inšpirujme sa prírodou tak, ako to kedysi robievala aj prvá česká svätica – patrónka babičiek a vinárov.

«1 2 ...11 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 29 30

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist