Drožďová / kvasnicová nátierka

Autor receptu: jahodovelizatko

Tento recept som sa sem rozhodla pridať kvôli tomu, že som si všimla, že kvasnicová pomazánka sa už síce nachádza na vareche, ale ja by som tieto receptíky skôr nazvala ako miešané vajíčka s kvasnicami (čo ja taktiež veľmi chutné) a nie pomazánka. Tak ak sa neurazíte, tak pridám i svoju kvasnicovú pomazánku, ktorú zbožňujeme celá naša rodina (nevydrží v chladničke dlhšie ako 2h) a je v nej podľa mňa hlavná prísada všetkých pomazánok a nátierok a to maslo, ktoré zjemňuje chuť kvasníc.:)

20 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, nato pridáme droždie a pražíme tak dlho až kým nestratí drožďový zápach, nezačne sa pripekať a voňať ako mäso. Potom ho odložíme, pridáme vajcia a dopražíme dohusta. do vychladnutej zmesy zamiešame maslo, soľ, korenie, nadrobno posekanú uhorku a horčicu. Namiesto uhorky môžeme pridať lyžičku rajčiakového pretlaku a trocha sardelovej pasty alebo natvrdo uvarené vajíčko (tieto variácie sú tiež ohromne chutné). Nátierku dobre premiešame a necháme v chlade stuhnúť, aby sa chute spojili. Potom natrieme na chlebík - či už čerstvý biely alebo zdravý fitness-chlebík ako ja a môžeme papať do nemoty :)))). Dobrú chuť!