Drožďová / kvasnicová nátierka
Autor receptu: jahodovelizatko
Tento recept som sa sem rozhodla pridať kvôli tomu, že som si všimla, že kvasnicová
pomazánka sa už síce nachádza na vareche, ale ja by som tieto receptíky skôr nazvala
ako miešané vajíčka s kvasnicami (čo ja taktiež veľmi chutné) a nie pomazánka. Tak ak
sa neurazíte, tak pridám i svoju kvasnicovú pomazánku, ktorú zbožňujeme celá naša
rodina (nevydrží v chladničke dlhšie ako 2h) a je v nej
podľa mňa hlavná prísada všetkých pomazánok a nátierok a to maslo, ktoré zjemňuje
chuť kvasníc.:)
Postup
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľku, nato pridáme droždie a pražíme tak dlho až kým nestratí drožďový zápach, nezačne sa pripekať a voňať ako mäso. Potom ho odložíme, pridáme vajcia a dopražíme dohusta. do vychladnutej zmesy zamiešame maslo, soľ, korenie, nadrobno posekanú uhorku a horčicu. Namiesto uhorky môžeme pridať lyžičku rajčiakového pretlaku a trocha sardelovej pasty alebo natvrdo uvarené vajíčko (tieto variácie sú tiež ohromne chutné). Nátierku dobre premiešame a necháme v chlade stuhnúť, aby sa chute spojili. Potom natrieme na chlebík - či už čerstvý biely alebo zdravý fitness-chlebík ako ja a môžeme papať do nemoty :)))).
Dobrú chuť!