Drobné slané pečivo

lea1950 - fotkalea1950, 5. decembra 2013
Drobné slané pečivo
Foto: lea1950

Dostala som ho raz, strašne dávno, od kamarátky a od vtedy patrí medzi moje TOP, čo sa týka slaného pečiva.

8-10 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
250 g
1 bal
2 čl
180-200 g
1 ks (na potretie)
 alebo rasca (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Múku, Palmarin, PDP, soľ a Syrokrém (možu byť aj 2 ks syra v črievku) spolu dobre spracujeme.

  2. 2

    Vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme drobné tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ukladáme ich celkom na dotyk. Bude sa nám jednoducho potierať a posýpať a pri pečení aj tak vyskočia hore. Rúru predhrejeme a pečieme do zlatista.

  3. 3

    Uvedená dávka sa zmestí do krabice od jogurtov, viď obrázok. Aj keď z nej už niečo ubudlo :D. Hádajte prečo!

Diskusia k receptu

babkamt
Tento recept poznám.S tými drobnými tvarmi tiež robievam Tvoje sú veeeeeľmi vydarené.
ola111
Aktuálny recept,dobrých slaných receptov nie je nikdy dosť,tvoj zaradím na vyskúšanie
kredenc
Včera večer som tu tento recept vychválil. Kto a prečo ho vymazal? KTO, milí administrátori?!
Dôkaz, že som reagoval pridelením hviezdičiek je jednoduchý - dnes nájdete - Za tento recept ste už hlasovali. Ďakujeme! A jasné je aj to, že som mu dal 5 *. Stačí si pozrieť, že každý, kto hlasoval mudal 5*
p.s.
Včera večer sme ho aj vyskúšali. Je fajn!
radost
@kredenc
je ešte tá možnosť-že si zabudol komentár odoslať-pridať..i mne sa to už stalo...že som zabudla kliknúť na PRIDAJ a išla som hviezdičkovať...a všetko zmizlo..
andreac
@kredenc , Váš včerajší komentár nebol vymazaný. Je možné - tak ako píše @radost - že ste komentár zabudli pridať. Redakcia
frezia
Jednoduche, urcite velmi dobre, vyskusam. Ukladam.
kredenc
Prosím "člena tímu", aby nežartoval. A keď už, tak nie na môj účet.
evanaaa
Aj mne sa stalo, že mi zmizol komentár, len neviem, či mojou chybou, alebo....? A nielen mne.
tekulka
Vyskúšané a sú fantastické a hlavne rýchle. Dnes sme išli na veľmi rýchlo oznámenú návštevu k susedom a mala som čo vziať. Ďakujem.
roxanne
Ja robim velmi podobne, len do nich pridavam este 150g struhaneho tvrdeho syra a cesto na tri krat po pol hodine prekladam, aby bolo pekne vrstvene. Robime z nich pagace, do ktorych este pichneme navrch olupanu mandlu. V kombinacii so syrom je to fantazia. Najlepsie pagace na svete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia