Drobky k pivu či vínu

habakukurica - fotkahabakukurica, 30. júna 2013

Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)

Suroviny

Tanier č. 1:
2 ks
2 - 3 lyžičky
2 ks
Tanier č. 2:
250 g
Tanier č. 3:
4 ks
Grepovo-granátovo jablková-limetková voda:
5 ks
3 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tanier č. 1: Pizza z tortíl -
    Myslím, že receptov na "tortilovú pizzu" je tu viac než dosť. Je to extrémne rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Ja osobne som vytvorila dva typy. Prvá je s bazalkovým pestom, paradajkami a nejakým plesnivým, mimoriadne smradľavým syrom z francúzkeho týždňa z Lidlu :) druhá bola s pastou z čiernych olív (kúpite ju v Kauflande a verte, že ak ju raz ochutnáte budete preveľmi rozmýšľať kde by ste ju nešupli:), paradajkami a mozarellou. Obe tortily som hodila na plech a dala piecť na najvyššiu teplotu až kým sa syr neroztopil a jemne zapiekol. V tortilách je pomerne dosť tuku preto nezostanú suché ale sú len jemne po okrajoch nachrumkalé.

  2. 2

    Tanier č. 2: Talianské jednohubky -
    Vezmeme špáratka, jednu cherry paradajku, jednu minimozarelku a lístok bazalky - všetko napichneme a tento postup opakujeme až kým tanier nie je plný:) pekne naukladáme na tanier, prihodíme zopár olív, veľmi jemne pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.

    Drobky k pivu či vínu - obrázok 2
  3. 3

    Tanier č. 3: Varené vajíčka so špenátom a bazalkou -
    Vajíčka uvaríme na tvrdo, nakrájame na štvrťky a naservírujeme na listy čerstvého špenátu a bazalky, Jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

    Drobky k pivu či vínu - obrázok 3
  4. 4

    Tanier č. X:
    Ja rada servírujem rozmanité čerstvé ovocie - dyňu, pomaranče, mango - všetko možné, ktoré je príjemným osviežením.

  5. 5

    Grepovo-granátovojablková-limetková a iná voda:
    NAJLEPŠIA ŠŤAVA NA SVETE! Džúsy už ani zďaleka nekupujeme - všetko čo má len kus vody v sebe sa snažíme odšťaviť :) ale spomedzi všetkých možných kombinácií je táto predsalen tá naj.
    Ručne na odšťavovači citrónov si odšťavíme 4-5 grepov, 2 pomaranče, 3 limetky, 1-2 citróny a 1 väčšie granátové jablko. Nakrájame si dyňu na kocky, limetky a citróny buď pridáme tie vyšťavené (vopred ale dôkladne vyumývané) alebo nové nakrájané na štvrťky. Všetko vylejeme do džbánu, pridáme ľad a dolejeme 300-500 ml vody. Mňam!

    Drobky k pivu či vínu - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
Krásne pestré, chutné a svieže pohostenie... chválim :)
habakukurica
Ďakujem veľmi pekne :) mám rada keď ním stôl hýri farbami, hneď je lepšia nálada :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia