Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá polievka, alebo druhé jedlo. Dotur sme robievali, keď sa Zobraziť celý popisJe to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá polievka, alebo druhé jedlo. Dotur sme robievali, keď sa vyrážalo na víkend niekam do prírody, na nejakú pastiersku základňu k pastierom a dotur chutí najlepšie ak s

5-10
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  kg
3 kg
1 kg
0,5  kg
1 kg
0,5 l
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Črevá sa očistia a premyjú. Taktiež sa umyjú pľúca, pečeň a obličky. Všetko sa ukladá do kotlíka, príp. kotla, zalievame studenou vodou a varíme až kým to nie je hotové.

  2. 2

    Sviežu krv zbierame, precedíme, zmiešame so studenou vodou, alebo aj s mliekom, zmiešavame s narazeným na drobno vnútorným tukom, soľou, korením a cibuľou a zapĺňame touto zmesou žalúdok.

  3. 3

    Žalúdok sa dá variť dvoma spôsobmi, vloží sa do vriacej vody k vnútornostiam a varí sa to asi hodinu, alebo oveľa lepšie to chutí, ak si najprv pripravíte jamu, kde sa spáli trochu dreva, aby boli uhlíky, na to sa položí žalúdok, zasype sa trochou zeme a zvrchu sa na ohni varia vnútornosti.

  4. 4

    Po uvarení žalúdka a vnútorností vo vode, alebo pod ohniskom sa všetko nareže na drobné kúsky, pridá sa cibuľa, korenie, cesnak a ešte na 5 minút sa nechá zovrieť vo vývare z vnútorností.

  5. 5

    Je sa to naložené na tanier, môže sa spolu aj s vývarom. Podáva sa s zelenými bilinkami, trávami (petržlen, tarchun, bazalka, kôpor...) a chlebom.

Diskusia k receptu

ejmy911
no neviem-neviem,či by mi chutili čreva a žaludok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia