Torta z kúpeľných oblátok
Torta z kúpeľných oblátok

Dort z lázeňských oplatek s nutelovým krémem

rubyrom - fotkarubyrom, 20. februára 2019
Dort z lázeňských oplatek s nutelovým krémem
Foto: rubyrom

Dnes jsem udělala náš oblíbený a rychlý dort pro mladé na zítra. Mají ho moc rádi. Kdysi jsem zkoušela podobný z dortových oplatek a Zobraziť celý popisDnes jsem udělala náš oblíbený a rychlý dort pro mladé na zítra. Mají ho moc rádi. Kdysi jsem zkoušela podobný z dortových oplatek a oplatky byly dost gumové. Z lázeňských oplatků je dort výborný, žádná guma, oplatky pěkně zvláční. Fotku jsem použila ze svého archívu, protože jsem nestihla vyfotit za světla a bleskem to není nic moc.

35 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
300 ml
1 bal.
100 g
4 PL
2-3 PL
50 g strúhaná




Postup

  1. 1

    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, necháme vychladnout a přidáme změklé máslo, Nutellu a rum. Vše ušleháme.

  2. 2

    Oplatky slepíme krémem a necháme si trochu na vršek a boky dortu, oplatky zatížíme a dáme na hodinku do ledničky.

  3. 3

    Pak potřeme horní oplatku a boky, posypeme strouhanou čokoládou a podle chuti ozdobíme. Necháme do druhého dne uležet v lednici.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept, bezva rychlovka. Jenže já jsem ještě rychlejší a tak čokoládové lázeňské oplatky nemají šanci se do dortu dostat.
sovka62
@Haji , s chuti som sa zasmiala, u nás to funguje podobne. Ale ak najbližšie stretnem kúpeľné oplátky (u nás v Trnave nie sú), kúpim toľko, aby vyšlo aj na tortu, ten nápad sa mi veľmi páči.
evanaaa
Tuším sa aj mne recept páči :-) Ak sú to tie guľaté oplátky po dve zlepované, v alobale balené a v krabičke uložené, tak tie si stále kupujem, ale len orieškové, iné mi nechutia, no na túto tortu sú čokoládové ideálne. Takže si aj aj rcp ukladám, veď možno raz.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia