Domáci zajac v horčicovo-bylinkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keď starká v Žabokrekoch oznámila, že bude zajac, nevedela som sa dočkať soboty, kedy k nej pôjdeme. Išli sme len my s otcom, mamina sa zajaca ani nedotkla, čo mi vyhovovalo, lebo mi viac zistalo.Robila ho ako paprikáš na smotane, s haluškami a pre mňa to po pečenej plnenej kačici bolo najlepšie jedlo na svete. Dnes nech robím zajaca na akýkoľvek spôsob,vždy si spomeniem na krásne detstvo a starkinho zajaca, uvareného na šporhelte rozpálenom drevom a s takým geniálnym kulinárskym umením!

4
porcie
120 minút
príprava
75-80 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozporcovaného zajačika nasolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením.
  2. Pridáme nasekané čerstvé bylinky okrem petržlenovej vňate, celozrnnú horčicu, cesnak nakrájaný na tenké plátky a nadrobno nakrájanú pancettu.
  3. Podlejeme smotanou, dobre všetko premiešame.
  4. Zakryjeme a dáme do chladu marinovať.
  5. Zobudila som chudého týraného psa uviazaného v búde na reťazi...:-))) a išla som na dlhú prechádzku. Marinovať by sa malo aspoň hodinu.
  6. Po uplynutí doby marinovania dáme zajaca aj s marinádou do pekáča, zakryjeme a dáme do rúry rozohriatej na cca 180 stupňov.
  7. Pečieme asi hodinu, potom odkryjeme a pečieme ešte, až kým nie je mäsko upečené do zlatohneda.