Domáci vlašský šalát

matus113 - fotkamatus113, 26. decembra 2009
Domáci vlašský šalát
Foto: matus113

Rýchla studená pochúťka

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
2 KL
3 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si 500 g diétnej salámy na malé kocky. Pridáme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, ktoré roztlačíme cez kockové sitko. Ďalej pridáme na jemno nakrájanú cibuľku, 2 nakrájané kyslé uhorky a 1 konzervu kukurice.

  2. 2

    Na zálievku potrebujeme 2 lyžice kečupu, 2 lyžice octu, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku sójovej omáčky alebo vorčestrovej omáčky, 2 lyžičky cukru a 3 lyžičky horčice. Postupne pridávame všetko do malého kastrolíka. Hotovú zálievku pridáme do misy.

  3. 3

    Nakoniec pridáme 1 malú majonézu. Všetko spolu zamiešame a dáme vychladnúť do chladničky približne na hodinu. Môžeme podávať s chlebom alebo bagetkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
babav
Zda sa mi,ze v tomto recepte je prilis vela chuti,ktore si konkuruju.
Ja pouzivam iba dobru majonezu prichutenu horcicou a mletym ciernym korenim.Namiesto salamy na "slize" nakrajanu sunku ,vajicka, uhorky,cibulu a jemne postruhany tvrdy syr.
1x li
Vymazať
marusko
do vlašskej šalatu dame salam mrkvu zeller uhorky hrašok zemiaky horčicu vorčester sol cukor a majonezu
1x zifi
Vymazať
iwetin
salat je vyborny, ale ja nedavam ocot ,vajicka a do zalievky davam 2PL oleja a dobre nahrejem aj tak je super:)
Vymazať
hombrero
Urobil som salat bez ziadnej modifikacie, presne ako je v recepte a mozem potvrdit, ze je to naozaj chutne jedlo, vdaka, ukladam do KK.
Vymazať
3sandra3
poznám aj ja tento šalát , je výborný, presne tento recept mám, ale prestala som dávať cibuľu, lebo deťom to tam vadí
Vymazať
grandma
Nechcem kritizovať ale - čo tam robí kukurica, kečup, ocot, sojová omáčka - strašne veľa surovín. No a tú salámu určite nie na také kusiská.
Vymazať
klekipetra
Grandma,súhlasím. Ale ja kritizovať budem aj komentár -- to, na čo sa krájala saláma a uhorky nie sú kocky! A nerobí na mňa dobrý dojem, ak si niekto mýli suroviny a ingrediencie.
Vymazať
2010
Mne tam len chyba len Vegeta a bola by to Slovenska klasika.
Vymazať
peter64
ne ni to vlašský šalát ale obmena gréckeho šalátu ktorý mám uložený tu na vareche akurát namiesto sójovej ide worcesterská omáčka a nejde horčica ani cukor ale asi je to jedno šalát ako šalát
Vymazať
rybarkuchar
15 dkg vlašáku a 5 rožkov - zlatý študentský život. Či tam patrí kukurica, sójovka ..., či malé alebo veľké kusy salámy - to som nikdy neriešil a nebudem ani na staré kolená.
Vymazať
janko38
@rybar ani ja neriešim ja jem a toto je naozaj dobrá papanica presne ako píšeš s rožkami. @peter som rád že aj chlapi dávajú dobré recepty a dobre reprezentujú nás mužov v kuchyni. Ďakujem.
Vymazať
qaroh
Určite je dobrý, v podstate si tam môžete pridať čo chcete podľa vlastnej chuti, ale ak chcete vlašák, treba zemiaky, worčester a kukuricu, kečupa cibuľu preč.
Vymazať
olinka12
Pekné komentáre ale ja sa sa prikláňam k tým ktorý súhlasia veď každý si môže spraviť obmenu podľa vlastnej chuti. U nás bude zajtra isto na raňajky tento šalátik ingrediencie mám chlebík piecka upiekla uložím aby bol vždy po ruke.
Vymazať
mesturik
ďakujem,mám ho uložený,práve som ho dorobila a dala na tanierik a velmi mi chutil..my oblubujeme šunku..
Vymazať
tomash
jaj jaj grandma! ked nemas nic pekneho povedat daj si chleba do pusi. pozri sa na svoje recepti a potom komentuj! @grandma (16.8.2011 08:37)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia