Domáci vanilkový cukor fotorecept

maartina - fotkamaartina, 7. júna 2011
Domáci vanilkový cukor (fotorecept)
Foto: maartina

Odkedy som si po prvý krát spravila vanilkový cukor, tak ten z obchodu už nepoužívam ...dávam prednosť "natur produktu" pred umelinami ...isto je Vás Zobraziť celý popisOdkedy som si po prvý krát spravila vanilkový cukor, tak ten z obchodu už nepoužívam ...dávam prednosť "natur produktu" pred umelinami ...isto je Vás viac :) ...ponúkam postup, ako ho pripravujem (pdľ. Šéfkuchára bez čapice)

Suroviny

500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Vanilkové struky dáme do mixéra a dôkladne rozmixujeme, pridáme trochu cukru a ďalej mixujeme ...keď je potrebné, oškrabujeme steny nádoby.

    Domáci vanilkový cukor (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes preosejeme do misky a zbytok čo nám zostal na sitku dáme späť do mixéra s trochou cukru ...ak sa dá čo najdôkladnejšie rozmixovať. Znova preosiať a ak máme ešte nejaký zbytok na sitku šup s ním znova do mixéra.

    Domáci vanilkový cukor (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výsledkom bude trochu popolavá zmes, kt. zmiešame so zvyšným cukrom ...a máte hotový vanilkový cukor. Dajte si ho do vzduchotesnej nádoby a vydrží Vám koľko len budete chcieť :)

    Domáci vanilkový cukor (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tentokrát som si vanilkové struky kúpila cez net, riskla som to a oplatilo sa ...som nesmierne spokojná s kvalitou tejto vanilky (z Indie) ...namiesto suchých a tvrdých strukov, kt. som si doposiaľ kupovala v bežných obchodoch, mi prišli krásne voňavé, hrubé, vlhké struky plné "kaviáru"...a ešte ma vyšli aj lacnejšie :)

    Domáci vanilkový cukor (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

lucylee
Parádny návod, môžeš sem hodiť stránku, kde si si ich kúpila?
samanka
tiež si robím takto vanilkový cukor, s etylvanilín sa s originálom nedá porovnať. Kupujem vanilku na nete, od spoľahlivej osoby. Práve včera mi prišla zásielka voňavučkej vanilky
gabikapb
pripájam sa, tiež by som chcela vedieť, kde si ich kúpila. Aj som už skúšala doma robiť si vanilkový cukor, lusk som kúpila v bio-potravinách v takej sklenej ampulke, rada by som to porovnala s tvojim zdrojom. Ďakujem, pekný dník :-)
samanka
@lucylee nie je to priamo stránka, objednávam od jednej panej. Môžeš ma kontaktovať cez gmail, mám ho v profile.
letisia
Výborný recept. Ja robievam jednoduchšie, len dám do dózy vanilkový struk, zasypem práškovým cukrom a nechám uzavreté asi 2 týždne, občas premiešam a potom začnem používať namiesto klasického vanilkového cukru. Ale urobím si aj tento tvoj.
elantra
veru je nas tu viac zvedavych...

recept je super, uz sa tesim ako si cukor pripravim v novej domacnosti :)
havino
ja si tiež sama robim a tiež kupujem v ampulke v bio predajni
lucylee
samanka a maartina majú rovnaký zdroj :) už mám objednané, sa teším :)
vierik
Až sa mi o podarí už si ho aj objednávam,lebo ja vanilku skoro všade...:-)
lucylee
@maartina urobený a uskladnený, má krásnu popolavú farbu. Mám otázočku. Tebe sa podarilo vymixovať a preosiať úplne celú zmes? Lebo mne ostali hrubšie časti, ktoré som mixovala a preosievala a mixovala a preosievala, ale aj tak mi ostal zbytok na sitku. Ako si ich spracovala?
maartina
@lucylee ...tiež som ten postup mixovania a preosievania opakovala niekoľkokrát, zostalo mi aj tak trochu zbytku ...vyhodila som to.
julica
To je krása, dnes mi poštár priniesol strúčiky, už sa aj chladí rýchlovka - vanilkový puding z polovice strúčika. ďakujem, martinka, za cenný tip.
vierik
@maartina v sobotu som piekla bublaninu s touto vanilkou,tá chuť sa ozaj nedá porovnať,a ešte som si 2 struky dala do práškového cukru.
Ď :-)
bogar
koľko stojí ta vanilka prosím a ako ju viem objednať ? pošleš mi prosim kontakt ? dakujem :)
maartina
@bogar ... v mojom komentari zo dna 8.juna najdes odkaz na web stranku, odkial si ju objednavam aj s cenou a kontaktom :)
martab
ahoj, prosim ta mohla by si mi dat kontakt od koho kupuje vanilkove struky? Cez ten mimibazar sa mi to neobjavilo. Dakujem
martab
Vcera som ti napisala na gmail - ak ta adresa co si uviedla vyssie este plati. Dakujem
luss44
@martab pozri www.prava-vanilka.sk mám od nich vanilk.struky a som spokojná, cukor je krásne voňavý, s kupovaným sa nedá porovnať
yossarianka
prava vanilka.sk Tam dostanete kvalitne van. struky. Prave som dostala balicek a nelutujem. Zabudnite na Jednotu, Lidlalebo DM Drogerie (v DM som musela vratit plesnive struky).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia