Vaječný koňak

Domáci vaječný koňak

Autor receptu: marienka44

Mala som doma otvorené Salko, asi polovicu plechovky. Vyskúšala som recept na prípravu vaječného koňaku podľa stránky Ako sa to robí. Konzistencia koňaku je tak akurát, aj sladkosť. Postup je jednoduchý, potrebujeme len 4 ingrediencie.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky a vanilkový cukor dôkladne vymiešať ručným šľahačom, stačí jedna metlička. Ja som robila polovičnú dávku, použila som 2 menšie žĺtky. Mám svoj vanilkový cukor vyrobený z jemného kryšt. cukru a vanilkového lusku.
  2. Postupne za stáleho miešania pridáme kondenzované mlieko. Plechovicu som mierne zohriala vo vodnom kúpeli, aby boli min. straty.
  3. Následne pridať alkohol, napr. um, miešať. Už dlhšiu dobu som skladovala zbytky vodky a borovičky. Spolu to bolo presne toľko, čo som potrebovala na polovičnú dávku receptu. Percentá alkoholu sedeli s umom. Pre istotu som to celé precedila cez sitko. Fľašu držím v chladničke, lebo najlepšie je podávať vaječný koňak chladený. Na zdravie!