Domáci syrokrém

emdy - fotkaemdy, 18. februára 2013

Ktosi mi to poslal na mail, tak podávam ďalej....

2
porcie
7 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme PL masla (živočíšného) pridáme tvaroh a 1 čajovu lyžičku sódy.... miešame až sa tvaroh rozpustí... konzistencia sa dá regulovať smotanou.... no a dochutenie? bylinky, údený syr, šunka...... Dobrú chuť

Diskusia k receptu

milad
...je to tak, funguje to, skúšala som, no tej sódy treba dať podstatne menej, aby ju nebolo cítiť, zosyrovatie to i tak.
tiginko
a @Emdy ochutnal si to? Ja áno a poviem ti, že som nemala pocit že by som sa chcela s týmto receptom podeliť s inými...
paeva
ja som tento recept dostala od synovca, chystala som sa dať ho na stránku a ajhľa, už je tu,
funguje to , ja som tam dala strúčik cesnaku a bol fajn, ked budem mať čerstvú pažítku, dám ju tam, a ked sa tiginke nepáči, nech si to nerobí
gordonko
pozrite na recepty týžeň do zadu .... tam mam fotorecepty robené podla tohto imeilu za tepla aj za studena
emdy
no sódu určite cítiť... preto to dochutenie :)))))
milad
...je to asi tak, že každému môže chutiť niečo iné, čo aj chutí. Ja napríklad nezjem držky, čo by aj zlaté boli. Froté nejem! Iní ich milujú a ja sa im zato nesmejem. Niekomu možno bude tento recept smiešny, nepochopiteľný, nevhodný podelenia sa s ostatnými, ale je to recept. Tak tu patrí. Kto chce, nech skúša. Kto nechce, nikto ho nenúti. Dokonca si myslím, že je to dobrá inšpirácia. Ak niečo nie je úúúúplne dokonalé, tak je tu veľa varecháčov, čo dokážu daný recept vylepšiť. Ostatných môžu o vylepšení informovať a tak recept doviesť do dokonalosti (čo je tiež relatívne, každý má inak chlpatý jazyk), alebo sa mýlim? Nebude to tu krajšie s väčšou dávkou tolerancie....aj k receptom?
sonulienka
@milad s Tvojim komentárom súhlasím nechápem ľudí čo sa ohlášajú resp.komentujú recept čo sa im nepáči.Prečítam si ho a nekomentujem prípadne si ho neuložím keď sa mi nepáči.
Ja osobne veru skúsim a pridám tiež čili.
Ďakujem za recept.
tiginko
ukľudnite sa dievčatá, nič strašné som nenapísala. Za prvé neviem prečo by sa mali písať len pozitívne komentáre. Takých je tu more a mnohé len preto, aby autorov považovali za milučké osôbky, ktoré okomentujú kladne úplne všetko, nech je to čokoľvek. Za druhé som sa len opýtala, či to @emdy aj ochutnal. Možno, že by mu to nechutilo rovnako ako mne a potom by to sem nedal. Netvrdím, že niekomu to nemôže chutiť...
sonulienka
@tiginko ja osobne som kľudná aj mne sa tu veľa receptov nemáči ale jednoducho to nekomentujem len o to mi ide. Inak každý nech si komentuje ako uzná za vhodné.
irenaw
niekomu stojí za námahu okomentovať, čo sa mu páči a inému zas to, čo sa mu nepáči. aspoň máme komentáre z každého súdka ;-). pripomienka z osobnej skúsenosti k receptu patrí. tiež som recept vyskúšala a keby som vopred vedela, že tam tú sódu cítiť, ani neskúšam. sódová chuť mi vadí všade, musím ju dávkovať veľmi opatrne. tiež som to napísala ku gordonkovmu receptu, že ju tam bolo dosť cítiť. @emdy môže byť práve ten, komu sóda nevadí, tak sa podelil.
jerica
aj mne prišiel recept e-m , nič na tom keď je tu , kto nedostal e-m , má ho tu .
violetacamorova
@sonulienka suhlasim s tvojim nazorom. Oplatilo by sa vyskusat, ked tie kupovane tavene syry nie su velmi dobre. Tak rozmyslam, ten tvaroh co si daval, moze byt hrudkovy? V polskej predajni taky predavaju, a myslim ze by mohol byt plnotucny. Lebo z toho mlieka, co tu predavaju si domaci veru nikdy neurobim.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Presne takto robíme u nás mene sody a do teleho pridame poblete mäso -šunka a dáme do formiciek, nedavame byliny, ale vyskusame.
Tvaroh moze byt hocijaky netučný aj tučny aj hladky, to je jedno.Da sa robit aj v mikrovlnke na 1,5 minuty zohriat spolu a vymiesame.
tetrisss
No neviem, ja som inak za to, ze ked sa mi recept nepaci od pohladu, tak ho necham tak, ale ked ho vyskusam a nepaci sa mi chut, tak si myslim, ze to je ina vec. Ja som tento recept vyskusala, urobil sa z toho syr, aky kedysi predavali za sociku ochuteny rascou, objektivne vzate nijaka mimoriadna chut, ale je mozne, ze aj to mnozstvo sody je podstatne. Pokial mate doma tvarohu hory, tak do toho, ale kupovat tvaroh a vytvarat z toho syr tohto typu asi nie je to, co budem robit. Takze asi tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia