Domáci syr

misela34Misela34, recept pridal: 3. novembra 2013 19:25Ďalšie jeho recepty

Suroviny

700 gr
porcií

Postup prípravy receptu

5 litrou mlieka,syridlo,teplomer mlieko nzahrejeme na 45 stupnou-pridáme syridlo-pol malej lyžičky- necháme 45 minút zrážať-syrnicu ak zhustne prekrojíme dame do handry,najlepšie platenej,aby ztiekla ..srvátka ...a necháme odkvapkať na noc...

vyformovany syr nakrájame a naložíme do nálevu 3 pol.lyzice soli a LITER vody....v náleve vydrži asi tyžden-srvátku prejdeme este raz pomalim varom ,mozme osladiť-no nemusíme a možme piť----

Podporuje - vlnenie čriev a tvorbu črevnej mikroflóry a tým prirodzene upravuje metabolizmus. Obmedzuje zápaly žalúdka a čriev, znižuje cholesterol, Vďaka vápniku napomáha stavbe kostí. Podporuje správnu funkciu ľadvín a s tým spojený čistý vzhľad pokožky.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

9 komentárov k receptu
  • mb, 4. novembra 2013 o 09:20
    v surovinach je zrejme chyba, je tam uvedene 5 lyzic mlieka.


  • andreac, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 4. novembra 2013 o 09:30
    @mb , ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili. Redakcia


  • slavka11, 4. novembra 2013 o 10:20
    mna by zaujimalo kolko gramov syra mi vyjde z tych 5 litrov mlieka


  • waocipa, 4. novembra 2013 o 18:21
    @slavka11 myslím že tých 700 g ako uviedla @Misela34-recept si ukladám


  • misela34, 4. novembra 2013 o 21:32
    malo to byt litrov..som tu nova este sa len orientujem a mám v tom chaos.dik za pochopenie..5 litov a vyslo mi 700g syra


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • eraserhead, 12. novembra 2013 o 11:20
    @Misela34 fotku v strede si robila TY?


  • timara, 12. novembra 2013 o 11:35
    Ja viem, že ide hlavne o recept, ale ja to s tými pravopisnými chybami nemôžem ani dočítať.


  • tiginko, 13. novembra 2013 o 11:47
    detektív oriešok :-) Nuž načim plagiátorku opäť nahlásiť, lebo redakcia si asi nevšimla



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist