Domáci puding

tajka06 - fotkatajka06, 19. apríla 2015
Domáci puding
Foto: tajka06

Hľadala som čosi rýchle, jednoduché a zároveň chutné na nedeľné popoludnie.Na jednej českej stránke o varení som našla tento puding a veľmi ma prekvapil Zobraziť celý popisHľadala som čosi rýchle, jednoduché a zároveň chutné na nedeľné popoludnie.Na jednej českej stránke o varení som našla tento puding a veľmi ma prekvapil svojou príjemnou chuťou a jemnou konzistenciou.

5
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
3 PL (alebo obyčajný)
2 ks
4 PL
1 ks (alebo vanilkový struk)
1 PL
štipka
kúsok (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Dáme variť 750ml mlieka s vanilkovym i trstinovym cukrom,prip.dužinou z vanilky.Keď vrie,pridáme vyšľahanu zmes z 250ml mlieka,zltky a muku.Varíme do zhustnutia.Potom znížime plameň a hodíme do zmesi kúsok masla,miešame, kým sa nerozpustí. Nasledne pridáme vyslahany sneh z bielkov a štipky soli a opäť dobre premiesame.Cca 1 min este varime na nizkom plameni a odstavíme.

  2. 2

    Nalejeme do pripravených misiek napr. s piškótami a čerstvými jahodami.Navrch som dala trošku pudingu,ktorý som predtým vymiesala s kakaovym práškom.

Diskusia k receptu

marienka44
@Tajka06 , a co s tym jednym zltkom? V rozpise su 2 vajcia a v texte je spomenuty len 1 zltok. Ja sa snazim v jedle redukovat muku, lebo sa od nej pribera. :-)
Niekto si to ale moze dovolit, čo je potesujuce.
evanaaa
@tajka06 tam iste dala obidva žĺtky, len to v postupe nesprávne napísala - zmes z mlieka, žĺtok.....má byť správne žĺtkov,lebo žľtok je len jeden. Tú istú chybu ale robia aj iní, ak napíšu napr. päť bielok miesto bielkov, lebo bielok je len jeden. Ale @marienka44 to vedela, len chcela na to upozorniť asi. Inak, mne sa tento spôsob pudingu páči, preto si ho ukladám na lepšie časy, dobrý bude aj s ovocím alebo so šľahačkou, aj keď kalorický, ale chutný.
tajka06
@marienka44 , @evanaaa ospravedlnujem sa za pravopisnu chybu,ano,jedna sa o obidva zltky,je to nespravne napisane.Cely recept som pisala v mobile a upravil mi slovo:-) je kaloricky vdaka muke,ale zasa tieto veci neriesim,nakoljo bol hlavne pre moje slniecka,ktorym chutil:-) Je urcite zdravsi ako praskovy puding a i inak chuti,takze zarytym pudingmaniakom neodporucam:-D
evanaaa
@tajka06 , nič to, veľa varecháčov, ako som spomenula, tak píše, ale tu sa akože pravopis nerieši, písala som to len kvôli tomu, že sa ozvala Marienka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia