Domáci med z púpav

Domáci med z púpav
Foto: mimka946
mimka946Mimka946, recept pridal: 8. mája 2013 18:09Ďalšie jeho recepty

Kedže tu mame jar a luky plne púpavy rozhodla som sa prvy krat vyskusat takyto med :-))

Postup prípravy receptu

1

Nazbierame si púpavu :) Dnes je krasne tak som sa vybrala zo psikom na "zber" :)) Dáme do hrnca a prilejeme vodu.Dáme variť,varime na mierno ohni hodinu.

2

Po hodine ho odcedíme a kvety vyhodíme.Pridáme cukor,zamiešame a dáme znova na sporak.Varíme este za občastneho miešanie 45 mnút.

3

Odstavíme. Nalejeme do flašiek a nechame vychladnúť.Potom ich uz len odlozime na dobre miesto skadial hned nezmyznu :))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • luss44, 8. mája 2013 o 18:46
    Tvoj medík má krásnu farbu, podaril sa Ti, môj tohoročný už oddychuje v komore...


  • smajliqa, 8. mája 2013 o 18:57
    mnam...


  • mimka946, 8. mája 2013 o 20:01
    @luss44 dakujem a aj skvelu chuť :))


  • mimka946, 8. mája 2013 o 20:10
    tento tyzden budem robit este aj pupavovy sirup tak hodim recept :)


  • ancicka, 8. mája 2013 o 20:35
    » varecha.pravda.sk/recepty/med-z-pupavy-fotorecept/16588-r...
    sa robí tak isto len sa menej varí.


  • ancicka, 8. mája 2013 o 20:35
    sirup,


  • mimka946, 8. mája 2013 o 20:56
    no ani nie ja mam recept kde sa robi inak ako med,podobne ale inak.


  • mimka946, 8. mája 2013 o 20:58
    a ten citron no neviem,do medu ani sirupu nejde..


  • mimka946, 8. mája 2013 o 20:58
    ale kazdy robi inak ja sa delim o moje recepty vam chuti podla ineho receptu


  • astheart, 9. mája 2013 o 09:37
    450 květů, 1 kg cukru, 1 citron a 1 pomeranč :)


  • mimka946, 9. mája 2013 o 10:28
    ... :D


  • cesminaz, 9. mája 2013 o 10:35


    @mimka neviem si predstavit od coho mozes mat tvoj med taky svetly...doteraz som videla kazdemu len TMAVY med,aj moj je vzdy tmavy z pupavy,to asi preto,ze si to nedala cez noc STAT-odtoho to zhnedne-vymoci sa pupava aj vsetky jej vitaminy ;-) a potom sa vari.Takyto svetly,ako mas ty,zvykne byt moj "Agatovy med" :-) Dufam,ze sisa nenahnevala...neviem odkial mas ten svoj recept,ale skus 1davku vyskusat aj podla receptu,co dala LINK @ancicka ,robim ho uz roky tak isto a je skvely ;-) uvidis,ze pocitis rozdiel v chuti...ved clovek sa stale uci,treba vyskusat viac receptov...mozno sa milo prekvapis ;-DD


  • cesminaz, 9. mája 2013 o 10:41
    Prepac,pomylila som sa...je to recept od @Andys Pupavovy med najlepsi na svete -tento recept je navlas taky isty,ako mam ja a robim ho uz roky ;-DD


  • soncya, 9. mája 2013 o 13:19
    @cezminaz , robila som minulý týždeň, presne podľa receptu od @Andys a mám ho svetlý ako mimka. Stál 24 hodín, varil sa viac ako 2 hodiny a je riedky a jantárovo žltý. Nevadí, používam do čaju. Asi bude záležať na tom, aký cukor sa použije.


  • cesminaz, 9. mája 2013 o 13:38
    @soncya neviem,ale podla mna to cukrom nebude...hnedu-tmavu farbu ziska uz ta voda,v com boli tie pupavy cez noc namocene,cize od pupav.Hustota ta moze zalezat od cukru,ale aj ak sa nahodou pomylime v mnozstve vody,dame napr. o 2dcl "viac" a uz je problem...vzdy treba aj 2x prepocitat,kolko Dcl sme dali...ja to zvyknem robit sama v klude,lebo ked su pri mne deti,tak KONEC urcite sa pomylim..uz som raz tak pochodila a nezhustol mi :-)


  • mimka946, 9. mája 2013 o 14:10
    fotka bola fotena hned po dokonceni mozno zhnedol neviem niesom doma..


  • ancicka, 9. mája 2013 o 14:12
    Púpavový med tmavne práveže s cukru,lebo karamelizuje cukor.Preto treba variť na veľmi miernom ohni a miešať,aby cukor nekaramelizoval,ale aby sa voda dobré odparila.Na varenie si treba vyhradiť čas.
    Akurát dnes ho robím a ja ho mám väčšinou svetlý,ale už sa mi stalo,že ked som málo miešala,tak mi stmavol a aj chuť bola karamelová.No do čaju bol dobrý a minul sa tak isto ako svetlý.


  • elixir, 9. mája 2013 o 14:33
    @mimka946 krásny med :)


  • mimka946, 9. mája 2013 o 15:18
    @elixir dakujem pekne :)


  • cesminaz, 9. mája 2013 o 16:24
    @ancicka urcite si vazim tvoje skusenosti a netvrdim,ze to co vravis je nemozne...ale podla mna nieje pupavovy med hnedy od cukru,lebo keby to tak bolo-tak mam hnedy aj "agatovy med" lebo aj ten robim presne tak isto,ako pupavovy :-) ale napriek 100%nemu rovnakemu postupu,mi agatovy ostane zlty a svetly ako slniecko...Takze vobec nemam potuchy,od coho su tie rozdielne farby,no moj nazor je,ze od cukru nie :-) ale to je jedno,nebudeme to riesit,hlavne je,ze kazdy je so svojim "medom" spokojny... :-D


  • mimka946, 9. mája 2013 o 19:41
    ja neviem med som robila prvy krat ale je taky a dnes som ho mala na chlebiku a je skvely :)


  • zdezda, 10. mája 2013 o 18:14
    krasny medik, mam otazku: nazbierala som si pupavy, no pokym sme docestovali domov, vsetky sa zatvorili, mohla som ich este pouzit na takyto medik? ja som ich nepouzila, lebo som si myslela, ze to uz nebude ONO


  • cesminaz, 10. mája 2013 o 19:37
    @zdezda pupavy na med sa zbieraju okolo obeda,ked slniecko krasne svieti a pupavy su rozkvitnute,treba rychlo nazbierat a prist domov spravit ich...zatvorene by som nerobila...radsej nazbieraj druhe pupavy :-)


  • zdezda, 12. mája 2013 o 12:24
    dakujem ti za radu


  • moko, 12. mája 2013 o 13:00
    ja som mala taký bledý med,keď mi nezhustol.Potom som ho znova naliala do hrnca,pridala som trocha cukru a ešte varila.Teraz je tmavší,ale aj hustý akurát


  • nathal, 6. júla 2013 o 20:27
    neni potom ten medík riedky?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist