Domácí lučina fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 15. marca 2015

Už ani nevím od koho jsem ten recept dostal ale určitě nás dostal. Děláme tu lučinu nejméně dvakrát do týdne. Použití je nesmírné. Bereme ji Zobraziť celý popisUž ani nevím od koho jsem ten recept dostal ale určitě nás dostal. Děláme tu lučinu nejméně dvakrát do týdne. Použití je nesmírné. Bereme ji jako přírodní, nebo zamícháme do ní česnek nebo křen nebo marmeládu nebo ovoce no prostě na co si člověk vzpomene. Dává jí i do palačinek a nebo super lehká večeře jen namazat na chleba nebo pečivo a je jedno jestli je ochucená nebo přírodní. Z té dávky jsou zase dva plné kelímky krásně krémové lučiny.

900 g
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 500 g
250 g na šľahanie




Postup

  1. 1

    Jogurty a šlehačku v míse smícháme.

    Domácí lučina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Metlou ale ručně dobře promícháme.

    Domácí lučina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Připravíme si síto ,na hrnec do kterého okape všechna tekutina z jogurtu ale tu nemusíme vylévat je výborná na kyselicu ,nebo jiné podobné polévky dáme utěrku a nalijeme zamíchaný jogurt se šlehačkou přikryjeme a necháme 24 hodin stát. Potom vrátíme do kelímků a je hotovo.

    Domácí lučina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ares
Tak toto je super! Zatiaľ som robil len zo šľahačkovej smotany, čo sa veľmi priblížilo k lučine, alebo len z jogurtu, čo je vynikajúce s XY použitím. Toto určite vyskúšam tiež.
ares
Odkvapkanú tekutinu využívam na palacinky miesto mlieka. Sú vynikajúce.
klukodvody
Vidíš zase rada pro mně na ty palačinky já to zatím používal jen na polévky,
motyka
Lučinu milujem. V minulosti som bola na nej takmer závislá. Ale za socíku stála jedna pomerne veľká kocka 3,- Kčs. Teraz už konzumujem menej.
Toto si iste urobím. Som veľmi vďačná za tento recept.Ď..
motyka
Lučinu milujem. V minulosti som bola na nej takmer závislá. Ale za socíku stála jedna pomerne veľká kocka 3,- Kčs. Teraz už konzumujem menej.
Toto si iste urobím. Som veľmi vďačná za tento recept.Ď..
motyka
Ani sa mi nezdalo,že som klikla 2x.Ospravedlňujem sa.
klukodvody
To nevadí jen dodám že to vyjde na dobré peníze asi tak na polovinu teda u nás .A je opravdu moc dobrá a to ještě vybíráme ty nejlevnější jogurty .Ale ne netučné z těch jsme to nezkoušeli.
ares
Odtečený jogurt je vlastne vynikajúci Libanonský? syr Labneh. Možno sa mýlim, ale myslím, že je to tak. Dá sa dochutiť rôznymi bylinkami a má fakt úžasne množstvo využitia. Z odkvapkanej tekutiny sa dajú urobiť vynikajúce palacinky a so samotného "syra" vynikajúca plnka do palaciniek. Dochutiť podľa vlastnej fantázie. Len ja osobne nechápem, načo by som k tým jogurtom ešte mal miešať smotanu, ale za pokus to stojí, možno to bude ešte väčšia delikatesa. @klukodvody , v každom prípade si PÁN KUCHÁR!
jozka2
Tie labneh mam velmi rada na ranajky okrem ineho aj toto,ale poliaty s oliv olejom a cesnakom naberat na pita bread,no to je dobrota,mas pravdu ares,je to odteceny jogurt.Mam pomerne daleko do arabskeho obchodu tak si ho obcas robime doma,miluje to aj moja dcera.Este viac ako ja.To sa jedavalo kym sme nevedeli,ze existuje celiakia.
Skusim tvoju lucinu vyskusat s olejom a cesnakom.*****
ares
Presne tak, @jozka2 , Libanonci si naň dávajú olivový olej a rôzne bylinky. A mňamkajú. Nie si náhodou Libanonka?
jozka2
areas,nie nie som libanonka I ked to mam rada.Nerobia to iba libanonci,ale asi cely arabsky svet.Jedla som to pred 25 r.u jednej rodiny zo Syrie,naucila som sa to od nich.
1x nana71
smejkad
nie celkom lucinu, ale velmi podobne som robila tento vikend - do srvatky co ostala po syre ( asi 4l ) som dala pol litra mlieka, 2 deci slahackovej smotany,trochu soli, zahriala, scedila a vysledok je chutovo uplne perfektny
zvysna srvatka isla na do chlebika a na palacinky, jeden a pol litra vcera a vyzera, ze zvysok pojde dnes :-)))
enapo
Vyskusam robím podobný ale s kyslou smotanou. Smejkad a koľko tej srvatky si dala mne tiež zostala
smejkad
odhadujem to tak 4-4,5l srvatky, pol litra mlieka a dvojdecovu slahackovu smotanu plus nieco cez deci octu ked uz bolo zahriate
minule som robila s litrom mlieka a bez slahacky, obe su fajne :-)
rela
Nechávam takto odtiecť domáci jogurt. So šľahačkou bude určite kvalitnejší - vyskúšam.
klukodvody
Děkuji všem za pěkné komentáře a jsem rád že se mohu i já z diskuze poučit a díky za recept na jogurt .Ten velký jogurt co používáme stojí u nás 15.-Kč
klukodvody
@smejkad píšeš že jsi dělala sýry máš farmu? Když jedeme na Slovensko a to je nejméně 2 x za rok tak tam nechávám hodně peněz za domácí sýry a brynzu .V obchodě takové nekoupím .
1x valeri
medovnicek
Lučinu mám veľmi rada a má ju rád aj môj vnúčik, takže sa mi recept veru zíde:)
smejkad
to mozem iba snivat o farme :-)
pouzivam mlieko z mliekomatu :-)
teraz ma nizzsiu vytaznost, ale ked sa kravky vyzenu na pasu, bude to lepsie :-)
valeri
Toto sa nedá nevyskúšať, ja som na mliečnych výrobkoch závislá :-)),
elixir
Vyzerá to výborne, tiež vyskúšam, zatiaľ odkladám. :)
havino
@klukodvody , zdravé papanie, jogurty týždenne robím z 2 L mlieka, mlieko z automatu, ten asi u vás v Čechách nie je, tak potom to najplnotučnejšie mlieko z obchodu, nie trvanlivé a dá sa robiť, aj jogurt, aj lučina aj niečo medzi tým, veľmi chutné, doslova dezert ked sa ochutí, ponúkam recept. Odtečený jogurt používam aj do koláčov na studeno, miesto tvarohu, alebo na pomazánky, ako píšeš.

 varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-velmi-husty/44106...
klukodvody
@havino děkuji za odkaz určitě využiji protože žijeme na Moravě a tady ty automaty jsou u kravínů .Jen je to asi 15 km ale to stojí za to .Díky
lucek82
Robim to presne tak isto a neviem sa toho napjest:) vyborne!
zornicka5
Prosím nie je mi jasne, či sa do jogurtu pridáva šľahačkova smotana,alebo vyšlahana šľahačka.
finczi
Už som raz robila, aj tento spôsob vyskúšam, mám veľmi rada lučinu - už sa teším!
mafinkam
Neviem, chcela by som to vyskúšať, len neviem, nechať to odstáť pri izbovej teplote alebo v chladničke? :)
Ďakujem
babinka
Kdesi na vareche som dávnejšie čítala, odteceny smotanový jogurt (najlepšie je z toho obchodu, co je tzv najcerstvejsi L. A robím z toho všetko, aj zmrzlinu po pridaní šľahačky spolu vyslaham, nepridávam smotanu inak, len jogurt. Ochutiť práškový cukrom, pridať šľahačku v prášku alebo puding bez varenia a je z toho smotanova studena torta s piškótami a ovocím. V týchto horúčavách som uz robila každý druhý deň a naozaj aj v zeleninovom šaláte odteceny jogurt inak chuti
1x abi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia