Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Môj manžel chová králiky ( u nás ich voláme jednoducho zajace). Zajaca robím na smotane, druhý raz na paprike, ďalší raz v cestíčku, potom prešpikujem slaninkou, plním plnkou a pečiem. Dokonca už som robila aj fašírku. Zajačik je vždy na iný spôsob, je to veľmi chutné mäsko.
6-8 porcií |
15-20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zajaca rozkrájame na menšie kusy.
- Pokrájame cibuľku, speníme na oleji alebo na masti. Postupne dáme na cibuľku každý kúsok mäsa a z oboch strán obielime. Pridáme gulášové korenie, papriku, solčanku, rascu, bobkový list a soľ.
- Podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.
- Varíme v tlakovom hrnci, čím skrátime dobu varenia. Keď sa pokrievka prisaje o hrniec a vieme variť v tlakovom hrnci, potom postupujeme ako obvykle. Za 20min. je zajac uvarený.
- Počkáme, aby sa nám dala pokrievka otvoriť, pripravíme zátrepku z múky (solamylu) a smotany, za stáleho miešania ju vlejeme (cez sitko, aby sa nám neurobili hrčky), do hrnca. Krátko povaríme.
- Podávame z knedľou alebo s haluškami. Želám "Dobrú chuť!"