Domáci králik (zajac) - na smotane fotorecept

mariaklaraMariaklara, 58 ročná žena, Vráble, 3. februára 2011 21:11
Ďalšie jej recepty »

Môj manžel chová králiky ( u nás ich voláme jednoducho zajace). Zajaca robím na smotane, druhý raz na paprike, ďalší raz v cestíčku, potom prešpikujem slaninkou, plním plnkou a pečiem. Dokonca už som robila aj fašírku. Zajačik je vždy na iný spôsob, je to veľmi chutné mäsko.

6-8
porcií
15-20 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, domáci (zajac)
1 ks, väčšia
2-3 PL, alebo bravčová masť
2 KL
1/4 KL
1 KL, alebo solčanka
2 ks
1 KL
3 PL,alebo solamyl
2 ks, pochúťková (môže byť aj smotana na varenie)
  podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Zajaca rozkrájame na menšie kusy.

    Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame cibuľku, speníme na oleji alebo na masti. Postupne dáme na cibuľku každý kúsok mäsa a z oboch strán obielime. Pridáme gulášové korenie, papriku, solčanku, rascu, bobkový list a soľ.

    Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.

    Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Varíme v tlakovom hrnci, čím skrátime dobu varenia. Keď sa pokrievka prisaje o hrniec a vieme variť v tlakovom hrnci, potom postupujeme ako obvykle. Za 20min. je zajac uvarený.

    Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počkáme, aby sa nám dala pokrievka otvoriť, pripravíme zátrepku z múky (solamylu) a smotany, za stáleho miešania ju vlejeme (cez sitko, aby sa nám neurobili hrčky), do hrnca. Krátko povaríme.

    Domáci králik (zajac) - na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame z knedľou alebo s haluškami. Želám "Dobrú chuť!"

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist