Domáci králik na smotane s brusnicami
Autor receptu: redakcia
Postup- Králika rozdelíme na porcie,
aby sa vmestil do hrnca.
Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme
smažiť a na nej osmažíme
aj cibuľu.
- Pridáme naporciované
mäso. Mäso opečieme
zo všetkých strán
a keď sa začne pripekať,
zalejeme ho zeleninovým
vývarom. Osolíme, okoreníme,
pridáme bobkový list
a varíme domäkka.
- Keď je
mäso mäkké, vyberieme ho
dočasne von z hrnca. Bobkový
list vylovíme a zahodíme.
Do šťavy pridáme smotanu,
na zahustenie môžeme
použiť trocha hladkej múky
alebo maizenu. Necháme
prejsť varom.
- Omáčku
môžeme rozmixovať ponorným
mixérom, kúsky slaniny
v omáčke neprekážajú.
Potom pridáme brusnice
a podľa chuti môžeme ešte
ocukriť alebo okysliť citrónovou
šťavou a mäso dáme späť
do omáčky.
- Podávame s cestovinami,
haluškami alebo
domácou knedľou.
|