Domáci králik na smotane s brusnicami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť a na nej osmažíme aj cibuľu.
  2. Pridáme naporciované mäso. Mäso opečieme zo všetkých strán a keď sa začne pripekať, zalejeme ho zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme domäkka.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho dočasne von z hrnca. Bobkový list vylovíme a zahodíme. Do šťavy pridáme smotanu, na zahustenie môžeme použiť trocha hladkej múky alebo maizenu. Necháme prejsť varom.
  4. Omáčku môžeme rozmixovať ponorným mixérom, kúsky slaniny v omáčke neprekážajú. Potom pridáme brusnice a podľa chuti môžeme ešte ocukriť alebo okysliť citrónovou šťavou a mäso dáme späť do omáčky.
  5. Podávame s cestovinami, haluškami alebo domácou knedľou.