Domáci kebab v pita chlebe fotorecept

majkiki - fotkamajkiki, 26. januára 2014
Domáci kebab v pita chlebe (fotorecept)
Foto: majkiki

Vynikajúci domáci kebab, v chrumkavom domácom pita chlebe. Viac slov ani nebude treba :)

5
porcií
60 minút
príprava
13 minút
na 230 °C

Suroviny

350 g
6 PL
1/2 kocky
250 ml
1 ČL
štipka
500 g
od oka
od oka
 (alebo ľadový šalát)
 (alebo jogurt)




Postup

  1. 1

    Ako prvý a najdôležitejší bod, je nakrájanie a napácovanie mäska. Kuracie prsia krájame na tenké plátky, nie príliš veľké, menšie kúsky sú v kebabe lepšie. Nakrájané mäsko zmiešame s rozlačeným cesnakom ( dva stúčiky ), gyros korením - sypeme od oka (nešetríme) a soľou. Korenie nie je veľmi slané takže soľ nutne treba. Všetko v miske zalejeme olejom tak aby bola väčšina mäska v oleji a premiešame. Necháme odpočívať najlepšie niekoľko hodín nech sa mäsko v páci ,,užerie,, no keď sme hladní a nedočkaví, možeme s ním pracovať ihneď :).

  2. 2

    Za ten čas, čo sa nám mäsko užiera si pripravíme domáce pita chleby. Z vlažnej vody, cukru a droždia si zarobíme kvások. V mise zmiešame všetky ostatné suroviny - múku, soľ, olej, prilejeme kvások a poriadne vymiesime. Vznikne nám hladké cestíčko s ktorým sa fantasticky pracuje. Ihneď rozdelíme na 5 rovnakých guliek, ktoré vaľkáme do kruhu so šírkou tak na pol centimetra. Necháme na doske odpočívať a kysnúť 15 - 20 minút. Potom chlebíky pečieme v rúre na 230 stupňoch, na vymazanom papieri na pečenie, takých 13 minút. Čas si odsledujte, ak ho prepísknete, pity síce nezhoria ale budú sa lámať a nebudete ich vedieť rozkrajovať. Prikladám fotku tých mojich :).

    Domáci kebab v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia chlebíkov si nakrájame zeleninku, akú kto má, ja som mala čínsku kapustu, paradajky, uhorku a akurát som si spomenula, že som do kebabu zabudla dať cibuľu, tá nesmie chýbať, čo už :). Keď máme zeleninu hotovú, využijeme pomocné ruky môjho chlapa, ktorý pripravil domáci cesnakový dresing. Kyslú smotanu zmiešame s čiernym korením, pretlačeným cesnakom a so soľou. Všetko dochutíme podľa seba, ako kto má rád :).

    Domáci kebab v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako posledný bod pridávam opekanie mäska. Odležané, ,,užraté,, mäsko dáme na panvicu a opekáme až pokým nebude mäsko mäkké. Už na panvici mäsko skontrolujeme, ak nie je dostatočne slané, dosolíme.

    Domáci kebab v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver pita chlebíky narežeme, pokvapkáme výpekom z mäska, a naplníme najprv mäskom, potom dressing, zeleninka, znovu mäsko a dressing. A už len dobrú chuť :).

    Domáci kebab v pita chlebe (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lexemma
Hmmm.Vyzera velmi chutne, uzasne pita chlebiky! Musim vyskusat aj ja, toto mi take chutky narobilo :-)
majkiki
@lexemma naozaj odporúčam :) robila som ich včera a boli výborné.. navyše je to omnoho lacnejšie ako keby si to mala kupovať v nejakom stánku, dáš do toho , to, čo ti chutí a už len mlsáš :)
lydialily
už zajtra idem na to,dnes som všetko nakupila,moji chlapi miluju kebab tak verím že si pochutia..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia