Domáci chlieb

sonulienka - fotkasonulienka, 5. augusta 2011

Dnes som piekla v domácej pekárni chlebík a može sa piecť aj v rúre. Ako kto chce, ponúkam recept.

20 minút
príprava
90- 120 minút
na 200-170 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky
2 čl
1 čl
1 čl
2-3 ks
2,5 dcl
1 čl




Postup

  1. 1

    Z droždia, trochu cukru a trochu mlieka si spravíme kvások. Do Pekárne vylejeme vlažnú vodu, treba dodržať postup. Pridáme múku, soľ premiešame ďalej pridáme cukor, ocot zemiaky a vykysnutý kvások. Kto nemá pekáreň zamieša v miske a nechá vykysnúť.

  2. 2

    Na pekárni- ja mám Moulinex- baguette and co, si nastavím program 12- super rýchly biely chlieb, ktorý sa mi upečie za 90 minút. Kto nemá pekáreň vykysnuté cesto dá do tvaru bochníka dá ho na plech a vloží do dobre vyhriatej rúry a pečie 15 min. na 200°C a potom prepne rúru na 170 a pečie ďalších asi 90 minút, každý pozná svoju rúru.

  3. 3

    Chlieb vyberieme potrieme vodou a prikryjeme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

marcy
vyzerá smačne :),robievam z dupľovanej dávky....
tatranka
Pekný chlebík.Aj ja si pekávam chlebík.Tiež som ho tu uviedla.Tá vôňa je jedičná.
rybarkuchar
Zbieram recepty na chlieb. Dúfam, že do konca mesiaca dostaviam pekáreň a určite ho vyskúšam. Dám vedieť ako obstál v konkurencii.
abend
@sonulienka a prečo treba do pekárne dať vykvasený kvások, v iných receptoch sa všetky suroviny vrátane kvasníc dajú naraz do pekárne ,zapne sa príslušný program na pečenie chlebíka a pekáreň všetko zariadi, je pre tento Tvoj chlebík bezpodmienečne potrebný postup ako uvádzaš v recepte?
sonulienka
ano to je pravda ale ja to robím takto nepáči sa mi sušené droždie ani žiaľ múky na chlieb ktoré predávajú.Nechutí nám to, každý má iné rád a nám chutí takýto chlebík.
mojack
sonulienka, ani ja nechapem prečo davaš do pekárne vykvaseny kvások. Abend má pravdu, že do pekárne sa dajú naraz všetky suroviny vrátane droždia. Ani mne nechutia hotove zmesy na chlieb. Pečiem vela v pekarničke a nie len chlieb ale kysnute cesta a davam miesto sušenych čerstve droždie. Nevidim v tom rozdiel. Ved prave pekarničku si velmi chvalim v tom, ze vsetko dam co treba a ona urobi vsetko za mna. Zemiaky nikdy nevarim ale tam jednoducho na hrubom struhadle nastruham.
marienka44 do chlebika nikdy nedávam olej. Vobec ho tam netreba.Je vyborny aj bez neho.
mojack
POZRI SI RECEPTY, TU NA VARECHE A POHHLADAJ SPOSOB PRIPRAVY- PEKáREN NA CHLIEB.
sonulienka
recepty som si pozrela sú skvelé ale ja tento recept už pečiem roky aj keď som ešte nemala pekárničku a možno preto sila zvyku ako to robím.No určite niečo vyskúšam.
sonulienka
Dnes som piekla v pekárničke chlieb a dala som si poradiť s všetko som tam len vložila a chlebík bol vynikajúci.Myslím tým droždie som neurobila kvások.Ďakujem za radu.
elisticka
ach jaj... moja pekarnicka zas ma presvedcila ze je zla... robila som tento tvoj chlebik krasne vykysol a ked sa mal piect zacalo klesat az nakoniec zas nemma nic... skoda ze som ho radsej nedala do rury,,,, asi ju pojdem reklamovat .. ale ci mi to uznaju....
sonulienka
@elisticka tak to ma mrzí a už máš dlho pekárničku? Či si si kúpila teraz. A skús ešte upiecť ten druhý chlebík čo som piekla v rúre a nie v pekárničky ten sa Ti určite podarí.Budem držať palce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia