Domáce vege ravioly

hame - fotkahame, 20. apríla 2018. Komerčný recept.
Domáce vege ravioly
Foto: hame
4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
5 ks
podľa potreby
1 lyžička
170 g
1 lyžica
2 hrsti
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne cesto. Nechajte ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.

  2. 2

    Cesto vyberte, rozdeľte na štyri kusy a z každého vyvaľkajte plát (cca 3 mm vysoký). Malým pohárikom vykrajujte kolieska (musí ich byť párny počet).

  3. 3

    Uprostred kolieska dajte pol lyžičky nátierky. Okraj potrite rozšľahaným vajcom, navrch položte druhé koliesko a po obvode ich spojte dokopy vidličkou.

  4. 4

    Ravioly varte v osolenej vode, hotové sa vyplavia zhruba po troch minútach.

  5. 5

    Na panvici rozpustite maslo, pridajte rozmarín a hotové ravioly. Všetko dokopy ľahko osmažte. Posypte strúhaným parmezánom, premiešajte a podávajte.

Diskusia k receptu

strucik
Čo je to prosím "vaija", má tam toho ísť 5 kusov?

Inak cestoviny v pohode, len plnku by som zvolil inú, "nátierka sójová mexická Easy Sandwich" mi neznie práve najlepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia