Domáce utopence

Autor receptu: shukvacik

60 minút
príprava
14 dní minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť
  2. Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...
  3. Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami
  4. Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%