Domáce špagety s rukolovým pestom a krevetami

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 6. februára 2014
2
porcie

Suroviny

cestoviny:
200 g
2 ks
pesto a ostatné:




Postup

  1. 1

    200g semolinovej múky+2 vajíčka=vymiesiť cesto, 10minút nechať odpočívať. Vyvaľkať a nakrájať na špagety alebo dlhé rezance. Uvariť v osolenej vode 2- 3 minúty, scediť. Na panvici rozpustiť olej, lyžičku sušeného čili a jeden rozotretý cesnak, prihodiť mrazené krevety, chvíľu opiecť, vybrať odložiť bokom. Do panvice pridať dve lyžice rukolového pesta, pár lyžíc vody v ktorej sa varia cestoviny a vrátiť späť krevety. Do toho dať cestoviny a natrhané listy rukoly. Odstaviť a podávať. najskôr urobiť omáčku až potom variť cestoviny. Omáčka vždy čaká na cestoviny, nie naopak :)

  2. 2

    Rukolové pesto: čerstvú rukolu vlašské orechy alebo píniové oriešky ľahko opražené nasucho menší strúčik cesnaku extra panenský olivový olej parmezán mleté čierne korenie citrónová šťava Všetko vložíme do mixéra a rozmixujeme, alebo roztlčieme v mažiari. Ochutíme mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

amelie
@nazarboncuk , skvelý recept, krevetky si nezduslia do handrovitosti. špagety sa dajú ľahko urobiť na mäsovom mlynčeku s nástavcom s veľkými otvormi, ale to už asi dávno vieš:-)
nazarboncuk
Dakujem :) @amelie , dakujem za tip, minule som na tým špekulovala, no potom ma napadlo, že kvôli troške cestovín sa mi neoplatí skladať a rozoberať mlyncek :) možno ked budem mať raz veľkú rodinu ;)
bozulka
Hľadala som recept na zajtra a hneď prvý sa mi zapáčil,hoci to budú "iba" ital.cestoviny,nie domáce,ale všetko ostatné beriem.Ďakujem za tip.
janger
Mnamka! Aj ja som nedavno pridala cestovinu (ravioli) s rukolovym pestom (robene s orechami). Rukola zacina byt u mna oblubena...Doteraz som ju nejako nezboznovala. Ale chute sa menia :-).
relaxx1
Fantastický recept fantastické jedlo! kto by chcel ešte trošku vylepšiť tak odporúčam pridať do porcie štamperlík rozpusteného masla. Mňam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia