Domáce šišky nesmažené (fotorecept)
Autor receptu: leja3
Tento receptík som vyskúšala a zožal veľký úspech, nakoľko u nás smažené šišky veľmi nejdú, kedže sú plné oleja, ale tieti sú skvelé.
70 minút príprava |
13 minút na 170 °C |
Postup
- Z trošky mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások a necháme vykysnúť. Do misy si pripravíme múku, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, zbytok mlieka a rozmiešame. nakoniec pridáme kvások a cesto dobre ručne vypracujeme. Necháme 1/2 hodiny vykysnúť.
- Po vykysnúť cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti. Postupne rozvaľkáme na plát a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré prenesieme na plech s papierom na pecenie. na každé koliesko dáme trochu hustejšieho džemu a prikryjeme druhým kolieskom, kraje poriedne prstami stlačíme. Na plechu necháme ešte 20 min kysnúť.(pred pečenín ničím nepotierame)
- Po nakysnutí pečieme vo vyhriatej trúbe pri 170 st.C cca 13 min.
Po upečení hneď ešte horúce potierame rozpusteným maslom a cukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru.
Dobrú chuť :o)