Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 6. januára 2012

Domáce cestoviny obľubujeme.Je s tým troška práce, ale to vždy stojí za námahu..sú čerstvé a posypané s rôznymi posýpkami sú vďačným jedlom..

1
porcia
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

  toľko, koľko prijme vajce
1 ks
50 g
1 kávová lyžička
1 lyžica
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Polohrubú múku som preosiala, urobila jamku a pridala som vajce.. len toľko múky som použila, koľko prijme jedno vajce.

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta som vymiesila tvrdé nelepivé cesto, mktoré som rozdelila na dve polovice, aby sa mi lepšie zmestilo na pracovnú dosku...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som rozvaľkala..rozvaľkané cesto som prerezala na polovicu a ztočila...máme radi dlhšie rezance...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ho zašala krájať na troška širšie rezance..

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájané cesto.. dala som zovrieť vodu do hrnca na vyvarenie rezancov..hotové vyvarené rezance som poliala troškou oleja , aby sa nezlepili...potom som si pripravila strúhanku na posypanie...na panvicu som dala troška oleja a nasypala strúhanku, ktorú som na malom ohni pomaly miešala, aby sa opiekla do svetlohneda...

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Do hotovej strúhanky som ešte prisypala škoricový cukor a osdstavila z ohňa..Rezance som nabrala na tanier, posypala strúhankou , zmiešala a pridala som hrozienka namočené v rume..zvyknem ich poliať aj sirupom zo zaváraného ovocia..dobrú chuť..

    Domáce rezance s opraženou strúhankou a škoricou/fotorecept/ - obrázok 6

Diskusia k receptu

hubata
Hehe, budeš sa mi smiať...... na Záhorí sa tieto "prézlové slíže" jedia s cesnakovým uhorkovým. Preto ich robíme v lete, lebo sú domáce uhorky a najlepšie na chalupe: aby sme sa vyvetrali. Proste je to božské jedlo!
hubata
prepáčte vypadlo mi slovíčko ...... cesnakovým uhorkovým šalátom.
zdezda
u nás sa s týmito prézlami jedávajú marhuľové guľky, naparený karfiól či brokolica( bez škorice ), no toto tiež vyskúšam :-)
marianne69
ako keby som svojho otca pocula:muky tolko,kolko prijme vajce:-))) vyborne rezance,ale ja len na slano,hoc len posolit a pomaslovat,ale pre moju polovicku ako stvorene,zboznuje vsetko co sa okolo skorice obtrie.Domace su domace.
izabella929
hubata...xixixixi...nuž ja tomu hovorím, iný kraj ,iný mrav....neprakvapuje ma na nete nič...všetko beriem s rezervou.-))ale, vieš, aby som vedela, ako vám to chutí, vyskúšam cez leto/ak budem mať čas/ a potom ti napíšem.-))
sylvinka
jéééj,prézlové slíže...presne ako píše @hubata ,na slano, s uhorkou,so šalátom.Jedlo môjho detstva,mne ich robila moja babka,môjmu synovi moja mama...len mne sa to akosi nedarí.Alebo je to tým,že už mi to nemá kto uvariť?No skúsim aj tvoj recept na sladko...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia