Domáce rezance
Domáce rezance s medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
Postup- Cestoviny pripravíme zmiesením surovín,
kde vodu pridávame podľa potreby.
Vymiesime elastické cesto. Zabalíme ho
do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
- Medzitým zo šunky nakrájame malé
kocky, ktoré opečieme na olivovom oleji.
Pesto pripravíme z jemne blanšírovaného
medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na malé kúsky a mixujeme s olivovým
olejom a orechmi. Dochutíme soľou
a korením.
- Do hrnca dáme vodu na varenie cestovín.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi
2,5 mm a krájame z neho široké rezance.
Varíme ich asi 4 minúty. Uvarené rezance
zľahka premiešame s pestom a posypeme
opečenou šunkou.
|