Domáce rezance

Domáce rezance s medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

3
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Cestoviny pripravíme zmiesením surovín, kde vodu pridávame podľa potreby. Vymiesime elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
  2. Medzitým zo šunky nakrájame malé kocky, ktoré opečieme na olivovom oleji. Pesto pripravíme z jemne blanšírovaného medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na malé kúsky a mixujeme s olivovým olejom a orechmi. Dochutíme soľou a korením.
  3. Do hrnca dáme vodu na varenie cestovín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a krájame z neho široké rezance. Varíme ich asi 4 minúty. Uvarené rezance zľahka premiešame s pestom a posypeme opečenou šunkou.